Преса

Преглед на печата – 31 май

Преса„Всеки пети осмокласник пуши“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Данните са от анкета проведена от Регионалната здрвна инспекция сред 250 деца на възраст 14-15 години. Повечето от участниците не знаят, защо са започнали да пушат. Един от тях обаче ппосочва, че е запалил първата си цигара на 5-годишна възраст, отбелязва вестникът.

„Сводник 5 години зад решетките за грабеж над лекар“ – заглавието над главата на Новинар. Наказанието на Младен Иванов ее постановено от Окръжен съд Хасково. Името на на пострадалия лекар не се съобщава.  Става ясно обаче, че той е нападнат навръх професионалния празник на здравните работници миналата година. Следу удар в тила са му отнети 200 лева. Нападателят Иванов е известен на органите на реда и като сводник.

„Депутатът Иво Димов: Казусът със спортните имоти решен до лятната ваканция“
– още едно заглавие от първа страница на Новинар. Промените в закона ще дадат възможност на Общинските съвети  да отдават безвъзмездно имотите за ползване от клубовете. В Хасково противоречието със закона излезе наяве, след като ексобластният Румен Данев стопира решение на ОбС за предоставяне на градския стадион за ползване от футболен клуб, пише изданието

„Изгониха търговците на череши от Крепост“ – още едно заглавие от Новинар. По нареждане на началника на КАТ Атанас Джунов масите на търговците от вчера не са на обичайните им места.Според полицията идеята е да бъдат избегнати инциденти със спиращи край пътя купувачи. Засегнатите търговци остават да чакат решение на проблема от община Димитровград. „Депутатът Данев: ПМГ на Хасково от 2012 година“ пише още Новинар. Процедурата по прехвърляне на сградата на елитната гимназия от Министерството на земеделието и храните на община Хасково трябва да бъде финализирана до края на годината, твърди депутатът от ГЕРБ, цитиран от вестника.

„ЦИК решава за броя на съветниците в Хасково“
– с това заглавие пък открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Не е ясно 37 или 41 избраници ще влязат в следващия местен парламент, посочва изданието. Въпросът е бил коментиран вчера от народния представител Фани Христова. На този етап обаче никой не може да даде категоричен отговор за броя на съветниците, твърди вестникът. Причината за това, е че според текстове на Закона за местното самоуправление и местната администрация общини с население под 100 000 души имат право на 37 съветници. При последното преброяване населението на Хасково се оказа 92 000 души. Никъде в законовия текст обаче не сес поменава на базата, на кой данни се определя броя на мандатите.

„Ирена Узунова приема кметове и шефове в първи работен ден“
– водещо заглавие от втора страница на вестника. Материалът е посветен на случилото се вчера символично предаване на поста областен управител от станалия депутат Румен Данев на Ирена Узунова.

„Три години ЕВН нехае за опасен стълб“
– водещо съобщава Марица от трета страница. Съоръжението, което се намира в градината на хасковлийка е пред рухване. От електроразпределителното дружество обаче само вдигат рамене. Мотивът им, е че стълъбът се намира в район извън регулация. Подобни рискови съоръжения има на още много места в покрайнините на Хасково. Оправданието те да не се ремонтират е винаги същото.

„Тополовград пак иска да къса с Хасково“ – пише още в днешния брой на Марица. Подписка с искане градът да премине към Ямболска област върви в отдалеченото градче. Хората са категорични, че евентуалното преместване ще реши здравните им и административни проблеми.

„Алпинисти и приятели на Олимп за рождения ден на Теменужка Ангова“ 
– заглавие на обширна публикация на страница 5, посветена на хасковската учителка-алпинист.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button