Преса

Преглед на печата – 1 юни

Преса„Прокуратурата погна сиренето“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Искат отнемане на лиценза за митническо агентство на харманлийския бизнесмен Никола Вълев.

„Рушкат и кея на Паришеви“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Решението на Административния съд може да бъде обжалвано в 14-дневен срок. Влезе в сила бутането на оградата на веселото министерство.

„Първи етнофестивал без д-р Желязко Христов“, също дописка от първа страница с пренос на шеста. Социалният министър Тотю Младенов не дойде за откриването на събитието в Баните, чийто патрон е.

„3 извънредни докладни за 500 000 лева в петък“, е челното заглавие на втора страница. Кметът Георги Иванов вкарва в ОбС – Хасково допълнителни предложения за проекти в партньорство с Гърция.

„Няма испански краставици в Хасково“, пише още „Новинар“. От Агенцията по безопасност на храните в града съобщават, че инспекторите са проверили всички складове и тържища в региона, но не са открили от опасните зеленчуци.

„Само четирима искат да спрат цигарите“, съобщава изданието. Толкова са потърсилите помощ за отказване на цигарите от началото на годината в областта, обявиха на вчерашния Световен ден за борба с тютюнопушенето от Регионалната здравна инспекция.

„Атаман блокира сметките на Стамболово“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Предприемачите се превърнахме в спонсори на общините, не е редно, коментира лидерът на ДПС, е допълнението към заглавието.

„Окончателно: Георги Иванов осъден за клевета“, е другото чело от водещата страница на вестника с пренос на трета. Димитър Шалапатов спечели делото срещу хасковския кмет на втора инстанция, решението не подлежи на обжалване, пише в подзаглавието. Въпросното дело на два пъти се завъртя в Районен и Окръжен съд. Първо, в Районния съд Георги Иванов бе оправдан. Тогава Шалапатов обжалва в ХОС, откъдето намериха пропуски и върнаха казуса на първа инстанция. През януари т.г. друг състав на Районния съд осъди кмета. И двете страни обжалваха. В крайна сметка ХОС потвърди присъдата на Районния съд и нито отмени, нито повиши административната санкция на Георги Иванов, припомня безкрайната сага вестникът.

„НАП събра 77 000 лв. стари дългове“, четем още на първа страница. Просрочените задължения са събрани след взаимодействие с митница – Свиленград.

„Задържаха баща с 2 деца на границата“, дописка от трета страница. Мъж от Първомай, опитал да изведе незаконно двете си деца в Гърция, е задържан от гранични полицаи на ГКПП – Капитан Петко войвода.

„Акция „Ваканция!“ започва днес, „Конфискуваха текстилни стоки и безакцизни цигари“, „Румънци задигнаха от шофьор 18 000 евро, единият задържан“ – всичко това – в новия на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button