Преса

Преглед на печата – 3 юни

Вестниците в Хасково„Фани годна за кмет“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Депутатът от ГЕРБ Фани Христова е върнала хасковската си адресна регистрация. Ако ръководството на партията реши тя да бъде кандидатът за кмет на областния град, пред нея вече няма пречки да участва в изборите, пише Новинар. Вестникът припомня, че преди две години Христова се отказа от хасковското си жителство, заради покупка на кола на лизинг от софийска фирма.

„Черно Възнесение в Симеоновград“ – заглавието над главата на вестника. 40 дни от нелепата смърт на шестимата младежи в малкото градче бяха отбелязани с мълчаливо бдение вчера. Родителите на загиналите и ранените в тежката катастрофа деца искат по-сурово наказание за пияния шофьор и за приятелят му, предоставил ключовете от колата.

„Търговец от Козлец на съд за джихат“ – криминално заглавие от вестника. Второто заседание срещу Кадир Кадир, обвинен в престъпление срещу държавата и насаждане на расова омраза, ще се проведе днес в Окръжен съд Хасково. На този етап Кадир отрича вината си. Ако делото се гледа днес, трябва да бъдат разпитани 9 свидетели.

„Съдът отмени продажбата на хирургичния блок“– пише вестникът на първа страница. Върховният административен съд (ВАС) отмени вчера две решения на ОбС-Хасково – за продажбата на хирургичния блок и за промяната на статута му.

Темата с отменената продажба на хирургични блок е водеща и за другото регионално издание „Хасковска Марица“.

„Вдигат социален дом до ромско гето“ – съобщава Марица от първата си страница. Центърът за настаняване на деца с увреждания от семеен тип ще бъде изграден до училище „Раковски“ в Хасково. Промяната на подробния устройствен план е минала без уведомление на съседите, които се притесняват, че строежът ще зазида къщите им, пише още вестникът. По-нататък в материала обаче става ясно, че цялата идея за изграждане на социален дом обаче още е на ниво проект, за който тепърва ще се търси финансиране.

„Съдът отмени заповедта за кадастъра за Кенана“ – водещо заглавие от трета страница на Марица. Отменената заповед стана повод за орязване на частен имот, припомня вестникът. Решението е на хасковския административен съд.

„Шефът на Ортопедията напуска, отлагат конкурса за нов“ – заглавие от първа страница на Марица. Д-р Румен Иванов, завеждащ отделението по ортопедия и травматология в хасковската болница е излязъл в дълъг отпуск, след който не планира да се връща на работа, твърди изданието. В отделението още през април е обявен конкурс за нов началник. На този етап единственият кандидат е д-р Георги Фотев, той обаче няма шансове, според Марица, тъй като не притежава диплома за здравен мениджмънт.

„Без Спас Александров и на днешната сесия“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Александров, който сменя избраната за областен управител Ирена Узунова и днес няма да може да присъства на извънредното заседание на общински съвет Хасково. Решението на Общинската избирателна комисия вече е факт, но още тече срокът за неговото обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тони Тодорова
Тони Тодорова
03.06.2011 13:43 13:43

Моля Ви не замърсявайте българския език с някакви недопустими словореди, печатарски измишльотини, объркващи читатели, слушатели и пр. Това дразни всеки, който държи на правилния правопис и правоговор.
Трудно е за възприемане… Срамувам се…

Back to top button