Преса

Преглед на печата – 6 юни

Преса„Аню Ангелов спешава продажбата на бившия Щаб на дивизията“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Военното министерство връща имот край село Брод на земеделското, дава на община Хасково парцела около паметника на Десети Родопски полк.

„Водата в хижа, строена по ФАР – по заявка“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Туристическият център край Тънково отваря от време на време, съоръженията на ски писта се амортизират неизползвани.

„Хиляди почетоха паметта на посечени тракийчета“
, също дописка от челната страница на вестника. В събота на Илиева нива, намираща се край ивайловградското село Глумово, се проведе Национален тракийски младежки събор, организиран от община Ивайловград и Съюза на тракийските дружества в България.

„Леви предлагат Георги Иванов за кмет“, заглавието е челно за втора страница. Клуб по интереси от низовите структури номинирал градоначалника за нов мандат, е подзаглавието в материала.

„И ДПС зад Манолов в Свиленград“, четем още на втора страница. Лидерът на Движението в граничния град заявил, че местната структура няма да пуска свой кандидат и твърдо подкрепя Манолов.

„Областта в златната среда за матурите“
, съобщава изданието. Добър 4,00 е средният успех от всички държавни зрелостни изпити в региона.

И другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“ открива броя си с информация за военния министър: „Аню дава паметника, казармите – друг път“, е челото в новия брой. До 2013-а година държавата се отървава от ненужните военни имоти, съобщи в Хасково министърът.

„Шофьорът-убиец на шестима мина експертиза в лудница“, също водещ материал от първа страница с пренос на трета. Трима психиатри в Раднево прегледаха Данаил Георгиев от Симеоновград. Неофициално: вменяем е, ще бъде съден, е подзаглавието в материала.

„Амнезия налегна разпитаните по делото „Джихад“
, четем още в броя. Основният свидетел Кадир Ибрямали не се яви, съдът го глоби и постанови да го доведат принудително, пише в подзаглавието на дописката.

„Австрийска депутатка помага за ВУЗ в Хасково“
, съобщава „Новинар“ на водещата си страница. За откриването на филиал на австрийски ВУЗ в областния град ще помага депутатът от парламента на Горна Австрия Дорис Шулц, в петък тя се срещна с кмета Георги Иванов.

„Новото мнозинство пак с бойкот, виси с отстраняване от ОбС“, заглавието е водещо за втора страница. Жалки хора, жалки реакции, жалки последствия, коментира провалената сесия хасковският кмет Георги Иванов, е подзаглавието на материала.

„Забраниха плуването в общинските водоеми“, „Читалища учат как да си партнират с институции“, „МБАЛ – Хасково си купи нов ендоскоп за 45 бона“
– всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button