Преса

Преглед на печата – 8 юни

Преса„ДНСК чака за скалпа на Баневи“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. В срок от месец Административен съд Хасково трябва да се произнес по жалбата на фамилията на известния бизнесмен Николай Банев срещу заповедта на ДНСК за събаряне на семейния имот в село Спахиево. Ако магистратите решат ще бъдат съборени масивната ограда опасваща имението от 25 дка, вила и тенискорт, уточнява Новинар. Спорният имот се води собстввеност на бащата на Николай Банев – Йордан. 

„Елитни си изтърбушиха класната“ – заглавие от първа страница на вестника.  Ученици от десети клас в хасковската Езикова гимназия поломиха собствената си класна стая по време на импровизиран купон. Кадри от вандалския акт са качени в интернет. „Накарахме ги да почистят, вече не им беше толкова весело“, казва за случката помощник директорът Гергана Гочева.

„Хасковският кмет осъди общински съвет за капиталовите разходи“
– пише още Новинар. Административният съд отмени решението на общинския съвет, с което бе гласувано отмяна на приетата корекция за капиталовите разходи за 2010 г. В края на януари т.г. местният парламент прие корекцията на финансовата рамка за 2010-а и 230 000 лева от перо за ремонт на четвъртокласни селски пътища бяха прехвърлени за ремонт на улица „Заря“ до комплекса с Богородица и за довършване на жилищно блокче за настаняване на социално слаби.

„Данъчното нощем без нет заради хакера“
– анонс от първа страница на вестника. Без интернет след работно време остава приходната дирекция на общината. Целта е да се избегне нова хакерска атака като тази от неделя вечер. Тогава бяха направени 10 последователи опита за пробив в огромната база данни на общинската хазна.

„Държавата взе 3531 лева от Мерцедеса на Йовчева“
– материал от първа страница на Новинар. Автомобилът, ползван от областна администрация, докато нейн шеф бе Райна Йовчева, бе продаден на търг при втори опит. Името на купувача се пази в тайна.

„Активист на ДПС иска по-лек режим в затвора“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Цанко Митков, който е един от осъдените за побой над кмета на ивайловградското село Гугутка е поискал да изтърпи оставащите му 8 месеца затвор при общ режим. Според вестника побоят е политически инспириран.

„Кмет въвежда общински съвет в заблуда“ – заглавие от първа страница на Марица. Става дума за отчет на ВиК Димитровград. Кметът Стефан Димитров твърди, че той не е депозиран в общината. Според вестника обаче това е сторено още през март.

„Галактион прави първа копка на храм в Дрипчево“
– още едно заглавие от първа страница на Марица.  Църквата ще носи името „Свето Успение Богородично“.

„Болни в паника от ешерихия коли“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Зачестяват случаите на засегнати от летен вирус. Симптомите напомнят за тези на смъртоносния ешерихия коли и това притеснява хората.

„Останаха само 14 кандидати за митницата“
– заглавие от криминалната страница на Марица. Свободните работни места са 10. Интервю ще определи четиримата, които ще отпаднат от борбата за място в митница Свиленград.

„След ДНСК и НАП погва палатите на язовир „Ивайловград“
– темата на броя днес в Марица. Цитирано е изказване от вчерашния ден на министър Росен Плевнелиев, според когото язовърът е рекордьор по незаконно строителство. Вестникът публикува и снимка от разрушаването на къщата на Павлин Паришев, придобила популярност като „Министерство на веселбата“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button