Преса

Преглед на печата – 13 юни

Преса„Банев – 25 дка самота“ – под това заглавие „Новинар Юг“ публикува репортаж от имота на фамилията на Николай Банев край село Спахиево. 750 метра ограда опасват имението състоящо се от две вили и тенискорт. От разточителния лукс в момента се възползва само бащата на бизнесмена – Йордан Банев. Повод за репортажа е заповедта на РДНСК за събаряне на оградата, едната вила и тенискорта, за чието построяване няма разрешителни. Решението е потвърдено и от Административен съд Хасково. „Ще обжалвам всяко решение на строителния надзор. Някои хора с досите си срещу мен искат да сринат авторитета на семействойто ми“, кзава пред Новинар 77-годишният Йордан Банев. 

„Ванко сменя Ямача с Лондон“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Защитникът на на „Хасково-2“ Иван Попов е приет с пълна стипендия в лондонския Брук хаус колидж. 16-годишното момче ще учи 3 години в колежа, като през това време има право да играе само в училищните формации. Всяка седмица те се изправят срещу връстници от школите на водещите английски отбори. Така колежаните попадат в полезрението на мениджърите, които могат да сключат договор с някой от възпитаниците на „Брук хаус“, но той влиза в сила след приключването на учението „Моторист чупи ръка на крос“ – още едно спортно заглавие от първа страница на Новинар. Инцидентът със софийския състезател станал вчера по време на състезанието по мотокрос край село Горски Извор.

„Съдът – Общински съвет включи незаконно високоговорителите на джамиите“ – заглавие от втора страница на изданието. Административен съд отмени наредбата, която позволяваше на граждани и религиозни общности да организират шумни събития през цялото денонощие, без разрешението на общината. Спорната наредба бе атакувана в съда от кмета Георги Иванов.

„Сините се преброиха за изборите, около 600 са“ – водещо заглавие от втора страница на Новинар. Това е броят на гласувалите от Хасково и региона на предварителните избори за определяне на кандидат-президент на Синята коалиция. По данни на вестника най-много гласове е събрал Румен Христов.

„Танов скъса 12 от 14 митничари“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Само двама кандидати издържаха конкурса за 10 обявени свободни места на митница Свиленград. До последния кръг бяха допуснати 14 души, 12 от тях обаче са се провалили на интервюто с въпроси за семейни доходи и роднински връзки, отбелязва вестникът.

„Измамници обират до шушка наивници“ – пише над главата на Марица. Зад твърде общото заглавие се крие поредица от частни случаи с главни герои Кирчо Кирев и Панайот Тенев. Двамата са осъдени от Районен съд Хасково на съответно 4 и 3 години затвор, заради участие в схема ощетила възрастни хора с пари и имоти.

„Свиват с 20 на сто площите с тютюн“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Ниските цени и по-малките количества, които фирмите ще изкупят, намалят производството.

„Отмениха търг за спорна публична продажба на имот“ – водещо заглавие от криминалната страница на Марица. Става дума за къща в ивайловградското село Хухла. Според съда търгът за нея, спечелен от гръцка гражданка е незаконен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button