Преса

Преглед на печата – 15 юни

Преса„Делото „Билла“ тръгва отначало?“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Задава се поредно отлагане на 16 юни. Нов съдийски състав ще нищи казуса, при назначение на Русев в спецсъда, е подзаглавието в материала.

„Работници: „В „Химмаш“ инцидентите не са изключение“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Не се спазват безопасните условия на труд, ще има и други злополуки, твърдят наети, също подзаглавие в дописката.

„65-годишни даряват кръв“, също информация от челната страница на вестника. 22 дариха кръв в Хасково вчера по обяд. Акцията бе по случай 14 юни – Международен ден на доброволния кръводарител.

„ХТПП стана на 20 години“, четем още на първа страница. В петък се очаква на освещаването на стария нов офис на палатата да присъства икономическият министър Трайчо Трайков, областният управител, депутати, кметове и представители на бизнеса.

„По 5 фирми дневно се пререгистрират“, водещ материал от втора страница. Удълженият срок изтича в края на годината, тогава се очакват струпвания на хора.

„Немски кмет гост на Свиленград“, съобщава изданието. Кметът на града Георги Манолов посрещна вчера кмета на германската община Веферлинген, Ханс-Вернер Краул.

„63 пъти лъжлива тревога за 5 месеца“, с това заглавие открива броя си днес другият местен всекидневник „Новинар Юг“. Огнеборците приемат по 20 партенки дневно, хлапета влудяват Бърза помощ.

„Малко, но от сърце: Плевнелиев ни кърпи 40 км пътища“, също водещо заглавие от първа страница с пренос на втора. Довършват моста в Симеоновград, почват панорамния път в Димитровград.

„Съдът отново отряза прокуратурата за охридското дело“, заглавието е челно за трета страница. Държавното обвинение този път няма да сезира окръжните магистрати. Организаторката на злополучната екскурзия напуснала страната.

„Седмокласниците ни бедни, но умни“, четем още в броя. Хасковските кандидат-гимназисти са в златната среда по среден успех, цитира вестникът началника на Регионалния инспекторат по образованието в Хасково Иван Панайотов.

„Димитровград ще развива концептуален туризъм“, пише „Новинар“ на втора страница. Да бъде изготвена цялостна концепция за бъдещото развитие на града като туристическа дестинация за тоталитарен туризъм – това си поставиха за цел членовете на съвета на представляващите Сдружение „Димитровград – най-живият паметник на архитектурата“.

„Наказаха портиера-бияч със забележка“, „Трактор тегли каруца, 2-ма ранени“, „Рибари изгърмяха заради маломерна риба“ – всичко това – в днешния брой на „Новинар Юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button