Преса

Преглед на печата – 16 юни

Преса„Арестуваха човек на Митьо Очите“ – с това заглавие открива броя си Новинар Юг. Иван Атанасов е последният арестуван по разследаването на наркоканал, разбит перз март тази година. По-рано тази седмица окръжен съд Хасково е наложил на криминално проявения мъж, родом от Обзор, постоянна мярка задържане под стража. 

„Ровят нотариусите в Димитроград“ – заглавие от криминалната страница на вестника. Трима нотариуси са проверявани от полицията  по сигнали за системно нарушаване на закона за местните данъци и такси. Разследването се води от Районна прокуратура в града.

„Шапната забрана падна, обезщетяват за ешерихията“ – под това заглавие на първа страница Новинар публикува материал за вчерашното посещение на земеделския министър Мирослав Найденов в Хасково. Европейската комисия е свалила забраната за транспор ти търговия с месо от България, която бе наложена заради открити случаи на шап. Междувременно Европа ще обезщети  производители на краставици, чиито бизнес пострада заради заплаха от заразяане с ешерихия коли.

„Полицията издирва свидетел на смърт“ – още едно заглавие от първа страница. Шофьор на микробус Мерцедес е станал очевидец на катастрофата до „5-ти километър“, при която миналия месец загина млад мъж. Полицията издирва свидетеля.

„Дежурен ще следи за пушенето през лятото“ – пише още Новинар. Въпреки че повечето заведения в региона отдавна са извадили масите си на открито, от Регионалната здрвана инспекция няма да спират проверките си за тютюнопушене. Те ще са поверени на дежурен инспектор. Останалите му колеги излизат в отпуска.

„Три коли за два дни подпалени в Ручока“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Хората в квартала се притесняват , че инцидентите не са случайни. От полицията на този етап заявяват само, че и трите пожара се разследват.

„Антракс на 15 километра от границата“ – водещо заглавие от първа страница на вестника, посветено на посещението на земеделския министър Мирослав Найденов в Хасково.

„Три паралелки висят  за прием след осми клас“ – водещо съобщава изданието от втора страница. 1096 ученици в областта  имат право да кандидатстват за 50 паралелки след  завършен осми клас. За 3 от тях съществува риск да не наберат необходимия брой ученици и да бъдат закрити.

„Търсят чистач на Олу дере по отхвърлена от ВАС схема“ – заглавие от първа страница вестника. Обществена поръчка за почистване на река Олу дере и изграждане на защитна дига на язовир Тракиец на стойност 970 000 лева е обявила община Хасково. Според Марица от общината отново прилагат методика за избор на изпълнител, която е напълно отхвърлена от Върховен административен съд. Става дума за оценяване, при чието формиране 70% се падат на  обещаното качество на изпълнението, а 30% на икономическите показатели.

„Местна и централна власт си прехвърлят топката за лош път в Книжовник“ – темата на броя днес в Марица. От община Хасково отказват да се погрижат за разбития път, тъй като не са негови собственици, от Агенция „Пътни инфраструктура“ пък признават, че нямат пари.

„Смешно е жени на 50 да искат да изглеждат на 20“ – това казва актирасата Мария Статулова в интервю за Марица, публикувано на страница 5.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button