Преса

Преглед на печата – 17 юни

Преса„BG антирекорди: 80 т краставици от декар“, пише във водещото си заглавие днешният брой на Новинар Юг“. Жаден за субсидии земеделец декларира 10 000 дка скали като пасища. Това е разкрил при онзиденшната си визита в Хасково земеделският министър Мирослав Найденов.

„Академикът на Гоце тоже агент“, е другото чело от първа страница. Университетският преподавател на президента Георги Първанов – академик Васил Гюзелев, е работил 8 години като секретен сътрудник за Първо главно управление на някогашната Държавна сигурност.

„Арестуваха издирван за тероризъм чеченец“, друга дописка от първа страница с пренос  на втора. Русия иска да й предадем Ахмед Чатаев, днес съдът решава дали да го пусне от килията.

„Килърите“ отложиха делото „Билла“, водещ материал от трета страница. Отлагането на делото се е наложило заради служебна ангажираност на адвокат Розалина Апостолова, която е трябвало да присъства в Шуменския окръжен съд по дело срещу организирана престъпна група за убийства.

„Дежурен ще следи за пушенето през лятото“, четем още в броя.  Инспекторът ще бъде от Регионалната здравна инспекция, съобщават от отдел „Опазване на общественото здраве“.

„ДАА гласи масови проверки на рейсове“, съобщава изданието. След разигралата се преди дни трагедия на автомагистрала „Тракия“, в която 8 души загинаха и 16 бяха ранени, инспекторите от тукашната структура на Държавната автомобилна администрация са в готовност за започването на масови проверки на рейсовете в региона.

„8 души с усложнения след нелекувана лаймска болест“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Ухапване от кърлеж може да доведе след година до тежки поражения по кожата, ставите и мозъка.

„Грандоманщина нарои абсурдни проекти в региона“, е другият водещ материал от първа страница с пренос на пета. Към него има и две подзаглавия: „Стамболово се разкъса между ски и голф туризъм, накрая си остана с тютюна“ и „Регионът трябваше да стане авиоцентър, кметове искаха летище в Узунджово и две – в Свиленград“.

„Ябълковец замеря с камъни патрулка“, дописка също от челната страница на вестника. 32-годишен жител на димитровградското село Ябълково е прибран за 24 часа в полицейския арест, след като замерил с камък патрулна кола.

„Вкарват и „Алеко Константинов“ в схемата с падането на запора“, заглавието е водещо за втора страница. Школото да бъде използвано като обезпечение на бъдещо вземане на една от фирмите, наложили запора, предлага кметът, пише в подзаглавието.

„В един ден връщат и уволнява експерт в Земеделието“, водеща тема на трета страница. 5 000 лв. обезщетения трябва да получи омаханата Валентина Делчева.

„Плащат 47 стотинки за кг унищожени краставици“, „4 отделения в МБАЛ – Хасково запазват шефовете си“, БОП спипа барут и наркотици“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button