Преса

Преглед на печата – 21 юни

Преса„АБВ-то под ключ за Златева“ – с това заглавие открива броя си „Новинар Юг“. Заключен началнически кабинет посрещна Мариела Златева при четвъртото й възстановяване на длъжността началник на Регионалния инспекторат по образованието вчера. Искам държавата да спазва законите си, казва самата Златева пред вестника, като допълва че първата заповед, която ще разпише като шеф ще е тази за преназначаване на Иван Панайотов, на място, което той пожелае. Панайотов, който в момента е началник на РИО обаче е в отпуска до четвъртък.

Образоателна е и темата под главата на Новинар – „10 поискаха Медицинския в първия ден от записването“. Толкова са подадените кандидат-студентски молби за допускане до изпит в Медицинския колеж в Хасково, който трябва да отвори врати отново тази есен. В него ще приемат и с оценка от матурите. Документите, за филиала на Тракийския университет, както и за всички други висши учебни заведения в страната от вчера се приемат във фоайето на читалище „Заря“.

„Темида почна иска на общината за 383 бона“
– пише още вестникът днес.  Делото по иска за 383 000 лв. на строителна фирма срещу общината започна вчера в окръжния съд. Фирмата е на общинския съветник Златко Марчев. Искът е за неизплатени улични ремонти в областния град, извършени от фирмата през 2007 година. Върху тази сума са начислени 80 000 лева лихви до момента на подаване на иска през март т.г. Процесът се гледа от зампредседателя на Хасковския окръжен съд Георги Гочев.

„59 отличници взеха дипломи от ПМГ Хасково“
– още едно заглавие от Новинар. 59 отличници от ПМГ „Боян Петканчин“ получиха дипломите си на церемония в зала „Хасково“. От 116 зрелостници 53 са с успех „много добър“, едва четирима са с „добър“. Пълните отличници на випуска са Мартина Колева, Филарета Йорданова и Христина Какалиева. Трите момичета получиха от директорката Тодорка Милева грамоти и надписани ръчни часовници.

„Очаквам скоро Хасково да има мол“ – това казва пред вестника архитект Янчо Апостолов. Ако сме европейци багери трябва да влязат в гетата, казва още пред изданието председателят на Камарата на архитектите в областта.

 Темата за възстановената на поста началник на Регионалния инспекторат Мариела Златева е водеща и за другото регионално издание „Хасковска Марица“.

„Марчев срещу кмета – рунд пореден“
е заглавието над главата на изданието. За септември бе отложено делото, с което фирмата на бизнесмена иска запор на общинските сметки, заради забавено плащане на 383 000 лева. Месечната лихва на просрочената сума е 5 хиляди лева, делото може да се проточи с години.

„Сериен крадец иска домашен арест“ – водещо заглавие от криминалната страница на Марица. Става дума за пловдивчанина Емил Русев, който обра и пощенския клон в квартал Болярово миналата седмица. Районният съдия Петър Вунов постанови Русев да остане в ареста до започване на делото срещу него.

„47 милиона лева за ремнт на пътищата в областта“
– пише още в днешната Марица. Данните са от Агенция „Пътна инфраструктура“. Средствата са икономисани от строителството на магистралите „Марица“ и „Тракия“, отбелязва изданието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button