Преса

Преглед на печата – 24 юни

Преса„Лудницата в Пъстрогор пълна, 76 на опашка“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Мъжката в Радовец също е фул – отвън са 42-ма, пише в подзаглавието на материала.

„Криза – продават пералнята на борчлия“, също дописка от първа страница с пренос на трета. Съдебен изпълнител вади на тезгяха покъщнината на хасковлия с обща първоначална цена 500 лв.

„7 улици за 1,2 милиона лева ремонтират в Симеоновград“, четем още на челната страница. Символичният старт на строителството бе даден вчера, като финансирането идва по програма „Развитие на селските райони“.

„11 008 посрещната лятото безработни“, заглавието е водещо за втора страница. 40 свободни работни места за шивачки, 30 за сервитьори, готвачи и бармани – шанс за трайно незаетите.

„7 богоровци – в чужбина, випускът  с 12 отличници“, дописка с адрес Димитровград. Първенец на димитровградската езикова гимназия е Генади Найденов с успех от дипломата отличен 5,99, втора е Гергана Петкова с 5,80.

„Строят 4 центъра за бездомници“, пише още „Новинар“. Крайният срок на построяването им е 1 януари 2012 година. В най-напреднала фаза е проектът на община Димитровград, който сега е стигнал до последния етап на одобрение – в МРРБ.

„Машиностроители излизат от кризата, нямат кадри“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Остър недостиг на квалифицирани заварчици изпитват фирмите, завод за химическо машиностроене в Хасково търси специалисти в цялата страна.

„Малко пари и лоши условия пъдят лекари от МБАЛ“, челен материал също от първа страница с пренос на пета. Към заглавието има и две подзаглавия: „Свиленград и Харманли – предпочитани от хасковските специалисти“ и „Румен Иванов хвърли оставка, но се върна в Ортопедия“.

„Парламентът гласува „за“ Медицинския в Хасково“, четем още на първа страница.  Вчера предложението бе подкрепено в пленарна зала и това на практика върна официално Медицинския колеж в областния град.

„Турска баня става арт-център с 330 хил.лв.“, дописка също от водещата страница на вестника. Финансирането на проекта идва от трансграничен проект на месната администрация.

„Социолози: Приоритетите на общината не съвпадат с тези на гражданите“, челно заглавие от втора страница. Доверието към кмета пада, хасковлии искат промяна, сочи изследване на социологическа агенция, оповестено вчера от социоложката Татяна Буруджиева.

И едно спортно заглавие в броя: „Галина мачка рекорди в спринта при девойките“. В материала има и две подзаглавия: „Харманлийската звезда ще участва на 100 и 200 м на европейското в Лил и Талин“ и „Ива Димова, Григория Ананиева и Росен Карамфилов фаворити на турнира „Павел Павлов“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Фани Христова
Фани Христова
24.06.2011 12:43 12:43

Уважаеми,редактори!Позволете ми да Ви коригирам.Парламентът на практика не „върна Медицинския колеж в Хасково“, а направи нещо друго:НС откри филиал на ВУЗ в Хасково,който е висше учебно заведение,с 4 годишен срок на обучение и завършилите го студенти ще бъдат „бакалаври“, с възможност за магистратура по няколко специалности.На практика в Хасково има филиал(факултет) на Тракийския университет и разликата в статута е много съществена!

Back to top button