Преса

Преглед на печата – 12 юли

Вестниците в Хасково„7 села се вмирисват при 35 градуса“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Заринати с боклуци вече втора поредна седмица са хасковските села Стамболийски, Подкрепа, Родопи, Любеново, Стойково, Динево и Брягово, пише вестникът. Разбъкване на графика или техническа грешка е причината камион на фирмата по чистотата да не бъде пратен в изброените села миналата седмица, става ясно от материала. Обещанието на фирмата е от днес да започне извозване на сметта.

„Виена скочи срещу чеченец“ – заглавието над глаовата на Новинар днес. Става дума за обвинения от Русия в тероризъм Ахмед Чатаев, който трябва да бъде екстрадиран от България. Срещу екстрадицията обаче се обявяват представители на ООН, Австрия и САЩ. Очаква се техни наблюдатели да пристигнат в България за екстрадицията.

„Искат отвод на д-р Еленски по дело за смърт“ – още едно криминално заглавие отправено от първа страница на изданието. Роднините на Христо Василев, който почина след меле с Веселин Бъчваров Буцата в центъра на Хасково, искат отвод на съдебния лекар. Адвокатът им Марин Марковски обяснява искането с  факта, че бащата на Бъчваров и д-р Еленски са съседи и това можело да доведе до предубеденост.

От Новинар обещават интервю с известния адвокат в следващ брой.

„1,5 метрова пробойна цъфна в Трети подем“ – водещо заглавие на втора страница във вестника. Повреда в захранващия водопровод на Хасково е възникнала в неделя вечер. Екипи на ВиК работили цяла нощ по отстраняването й, за да бъде избегнато оставането на областния град на сухо.

„Любимчани пратиха проверки на гръцките дини“ – още едно заглавие от втора страница. Инспекциите са поверени на Министерството на земеделието и храните, съвместно с НАП и гранична полиция. Те идват около седмица след протестите на местните производители на дини срещу гръцкия внос и целят да гарантират качеството на вносната продукция на родния пазар.

„Хасковската микропедиатрия остана без транспортен кувьоз“ – под това заглавие вестникът публикува интервю с д-р Надя Вачева, завеждащ отделението по неонатология към МБАЛ Хасково. Апаратурата в отделението, където спасяват живота на недоносените бебета е 30-годишна и има нужда от незабавна подмяна, казва лекарката.

„Граничен полицей прекарва бракувана в Гърция мръвка“ – с това азглавие пък открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Арестуваният по подозрения за съпричастност към канал за  внос на месни и млечни продукти с изтекъл срок на годност Милен Христов, сам е карал бус с нередовната продукция през българо-гръцката граница, пише вестникът.

„По 140 дневно сменят лични документи“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. С настъпването на лятото започнаха опашките пред паспортна служба. 2 900 души вече са глобени за неподадени в срок заявления за нови карти. 10 000 души пък са застрашени да не могат да упражнят правото си на глас на изборите тази есен ако не подменят документите си за самоличност дотогава.

„Галактион с литургия в село с 32-ма души“ –  пише още на първата сис траница Марица. Старозагорският митрополит ще отсружи днес празнична служба в църквата на ивайловградското село Ламбух. Сред малцината жители на селцето е и 101-годишната баба Матена, която е най-възрастният жител на община Ивайловград.

„Голф комплексът  замразен, няма финанси за строеж“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Отложен за по-добри времена е строежът на голф игрище край село Жълти бряг, община Стамболово. Причината е финансова, твърдят пред вестника от дружеството на български и ирландски инвеститори, който трябваше да вложат милиони в проекта.

„Код жълто, термометърът мина 36 градуса“ – заглавие на темата на броя в Марица със съвети за справяне с жегите, който продължават и днес.

Зрелищен фоторепортаж на спортна тема предлага вестникът на 5-та страница. Хандбалистите на Хасково  и Асти 91 спечелиха купите на втория турнир по плажен хандбал в гръцкия град Александруполис.

„20-годишна хасковлийка на „Мис Свят Тишина“ – водещо заглавие от забавната страница на Марица. Нефизе Мохамед ще представя България на конкурса за красота за хора с увреден слух.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button