Преса

Преглед на печата – 18 юли

Преса„Арестуваха двама служители на АПИ за рушвети“ – с това заглавие открива днешния си брой „Хасковска Марица“. Георги Апостолов и Николай Вълчев от Свиленград са задържани по време на акция „Спокойствието“, допълва изданието. Двамата мъже отговаряли пряко за контрола на теглото и габаритните размери на тежкотоварните камиони движещи се в областите Хасково и Стара Загора. Арестувани са в момент на получаване на пликовете с общо  7 200 лева.

„Вдигат 100-метров паметник на Левски край Свиленград“ – заглавие от първа страница на вестника. Предложението е на местно сдружение и ще бъде объсъдено на следващата общинска сесия. От сдружението искат общината да преотстъпят терен над главен път Е-80, където те със собственис редства да изградят момумента.

„Горивата поскъпват, гонят рекорди“ – пише изданието на първа страница. В разгара на отпускарския сезон А-95 вече струва 2,52 лева за литър, а дизелът е с 1 стоника по-евтин.

„Черноконево с канализация“ , „Спряха лизингови измами с коли“, „Пожар погълна 2 000 дка край Татарево“ – още заглавие от новинарските страници на Марица.

„Записи на заповеди провалили заседанието на Общински съвет?“ – водещо заглавие от втора страница на Марица. Двете докладни, внесени от кмета Георги Иванов, с които той иска да му се разреши да подпише запис на заповед, са причината за пропадането на последната сесия на общински съвет Хасково, твърди изданието. Заседанието пропадна поради липса на кворум. Записите на заповед  трябвало да гарантират участие в два проекта – интегриран план за градско развитие и прилагане на мерки за енергийна ефективност. Общата им стойност е 3,1 милиона лева. Кметът мотивира двете докладни с предсоящи авансови плащания, на които трябва да се осигури обезпечение.

„Българка брани заетите в частния бизнес в Гърция“ – под това заглавие вестникът публикува интервю с Пенка Апостолова, която от две години е главен секретар на синдиката на работещите в частния сектор в гръцката област Еврос. Още за икономическата криза, живота и бизнеса в Гърция, четете на страница 5.

„Съдът отмени разделянето на синята зона“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар Юг“. Административен съд Хасково е уважил възражението на кмета Георги Иванов срещу гласуваното от общински съвет разделяне на синята зона. Мотивът е „допуснати съществени нарушения при гласуването на измененията в наредбата“, допълва изданието.

„Барети нахлуха в Добрич за фотосесия с осъден“ – заглавие над главата на изданието, посветено на ареста на Тихомир Тилев, който има влязла в сила присъда за трафик на наркотици, но успя близо 2 години да се укрие от закона. Върху политическия елемент на иначе антимафиотската акция, насочва вниманието си Новинар.

Темата за провалената общинска сесия в петък е водеща на втора страница. За провеждане на извънредно заседание на общински съвет са се подписали 16  присъствали съветници. Тя трябва да се проведе в сряда,20 юли, с дневен ред от само две точки – енергийна ефективност на училищатаи интегрираните планове за 400 000 лева.

„Върнаха в ареста трима от наркоканала на Ходжата“ – водещо заглавие от криминалната страница на вестника. Апелативен съд върна в ареста трима от задържаните със 70-килограмовата пратка хероин, които магистратите от Окръжен съд бяха освободили под парична гаранция.

„Работят само 10% от регистрираните строителни фирми“ – това казва пред Новинар Александър Киримов, председател на Областната камара на строителите. По думите му 150 000 души в региона са засегнати от колапса в бранша.

„Калуди Калудов стана почетен хухленец“ – водещо заглавие от развлекателната страница на Новинар. Прочутият оперен певец бе  удостоен със званието по време на ежегодните културни тържества – „Мистериите на Хухла“, които се състояха през уикенда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button