Преса

Преглед на печата – 19 юли

Преса„ГЕРБ хвърли бомбата: Иван Панайотов – кандидат за кмет на Хасково, Иво Димов на Димитровград“ – заглавие от първа страница на днешния брой на „Хасковска Марица“. Номинациите на началника на регионалния инспекторат по образованието и настоящия депутат станаха известни след извънредното заседание на областното ръководство на ГЕРБ вчера, допълва вестникът. „За мен това е едно ново предизвикателство“, казва пред Марица Иван Панайотов. По-интересна е ситуацията около Иво Димов, коло чиято номинация все още има условности, пише вестникът позовавайки се на областния лидер на ГЕРБ Иван Петров. Те са свързани с поведението на настоящия кмет на Димитровград Стефан Димитров, който по думите на Петров, нямало да участва на изборите тази есен.

„Изгърмяла помпа измъчи болните в Болярово“ – водещо заглавие от първа страница на Марица днес. ВиК авария остави без вода в жегата болните от трите диспансера в квартал Болярово за повече от едно денононщие.Наложило се пациентите и хора от персонала да мъкнат по етажите туби с вода.

„Милиони лева нахалост за субсидирана заетост“ – заглавието над главата и тема на броя в Марица. Държавата ежегодно харчи милиони за субсидирана заетост, от която няма ефект – парите се харчат, а безработицата не пада, твърди изданието.

„Съдия-изпълнител продава борса „Марица“ – още едно заглавие от първа страница на изданието. Причината за крайната мярка е непогасен заем от 3,1 милиона лева.

„Повдигат обвинения срещу инспекторите от АПИ“ – под това заглавие Марица продължава темата за заловените с подкуп двама служители на Пътна инфраструктура. Обвинението е повдигнато от Окръжна прокуратура Стара Загора.

„По-скъпа Гражданска отговорност за нарушителите“ – водещо заглавие от трета страница на вестника. Колкото по-малко точки имате в контролния си талон, толкова по-скъпа застраховка ще плащате. Причиняването на катастрофа също ще оскъпява полицата. Върху тази идея мислят в момента експерти от КАТ, застрахователи и комисията за финансов надзор, допълва Марица.

„Скандал в РУП – Димитровград – Полицай агитира за ГЕРБ, пенсионират колегата му“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар Юг“. Пенсионираният Димитър Христозов твърди пред вестника, че е уволнен заради сигнал за нарушение на Закона за МВР, извършено от негов колега, агитирал за управляващите. По случая вече тече вътрешна проверка, заявява пред изданието директоръ на областната дирекция на полицията комисар Петьо Петров.

„Търсят 20 монтажници с 1 000 лева заплата за ТЕЦ“
– водещо заглавие от втора страница на Новинар. Основното образование и стаж по професията са достатъчни за  започване на работа в Гълъбово, уточнява вестникът.

„Забравихме Левски на 174-тата му годишнина“ – още едно заглавие от втора страница на изданието. Жителите на Хасково забравиха годишнината от рождението на Васил Левски. Единственият хасковлия почел с цвете паметника на Левски се оказал 79-годишния Димитър Димитров, отбелязва Новинар.

„Влакът-стрела откъсва махала от Ябълково“
– заглавие на обширна разработка от страница 6 на Новинар, посветена на проблемите, които създава строежът на скоростната отсечка Пловдив – Свиленград на жителите на димитровградското село.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button