Преса

Преглед на печата – 20 юли

Image„Кожното пред фалит, иска 100 хиляди лева от общината“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Единственото лечебно заведение в региона, което не само лекува, но и издирва случаи на СПИН и сифилис, е в тежка финансова криза, въпреки орязаните заплати, щатове и легла за болни. Управителят д-р Веска Василева настоява за спешна помощ от общината, която е 100-процентов собственик на бившия кожно-венерически диспансер.

„Стефан Димитров даде още 1,6 милиона лева на кръга НЕО“ – заглавие над главата на вестника. Фирма близка до семейството на димитровградския кмет ще санира 4 училища в града, се посочва в материала. Цитират се данни от Агенцията за обществени поръчки.

„Кметът готов да плаща авансово на Михаля“ – още едно заглавие от първа страница на Марица. Предвидената за днес извънредна общинска сесия най-вероятно отново няма да се състои, пише вестникът. Съветниците на ГЕРБ още вчера заявиха, че няма да присъстват. Същото за заявили и близките до Златко Марчев техни колеги. От ГЕРБ определят докладните внесени от кмета като „манипулативни“.

„Кметът на Крум съди 80-годишни за клевета“ – водещо заглавие от трета страница на Марица. Искове от по 10 хиляди лева всеки е завел кметът на Крум Георги Ангелов срещу седем свой възрастни съселяни, чиито изказвания го накарали да се почувства оклеветен, допълва изданието. В телевизионно предаване пенсионерите заявили, че кметът отваря лична кореспонденция, ползва работници от временната заетост да му чистят градината и т.н.

„З0 хиляди автомобила с гастарбайтери тръгнаха към България“ – заглавие на темата на броя в „Хасковска Марица“. Както всяко лято международния път Е-80 е сред най-опасните места в региона, заради интензивния поток транзитнопреминаващи турски граждани. От КАТ обещават, че чуждестранните нарушители няма да си тръгнат безнаказани от България. Ако не платят на излизане от страната ни, при следващото си влизане на гастарабайтерите ще бъдат отнемани шофьорските книжки.

„Човек на Иван Петров жъне, докато е в болнични“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар Юг“. Внезапно отстраненият от длъжност  заместник шеф на КАТ София Тенчо Тенев жъне с комбайн в село Крум, въпреки че официално до октомври се води в болнични, пише вестникът, позовавайки се на свой източници. Полицаи пък разказали пред изданието, че Тенев се появил и в димитровградското управление, където критикувал униформени за лошата им дисциплина.

„Министър Игнатов не дава Панайотов“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Просветният министър Сергей Игнатов се е обявил против номинацията на Иван Панайотов за кмет на Хасково. Това е признал пред вестника областният координатор на ГЕРБ Иван Петров. Високият професионализъм на Панайотов в работата му в РИО е причината той да е ценен кадър за министъра, допълва Иван Петров. „Забъркахме каша в Димитровград“, пък казва пред Новинар Иван Петров, запитан за ситуацията около номинацията на Иво Димов за кмет. Последната дума за всички номинации ще има изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„До 10 дни нещата се изчистят. Всичко може да се случи, нищо не е окончателно“, това пък казва самият Иво Димов в интервю пред вестника.

На същата страница Новинар предлага и интервю с настоящия кмет на Димитровград Стефан Димитров, който обаче така и не дава конкретен отговор на въпроса, ще се кандидатира ли за нов мандат.

„Безпаричие мори кожното“ – водещо заглавие от втора страница, посветено на финансовата криза в центъра по кожно-венерически болести.

„7 от Турция се потиха над Левски и Вазов“ – заглавие от втора страница на вестника. 7 кандидат-студенти от Южната ни съседка се явиха на устния изпит по български език в Медицинския колеж в Хасково. Успешното представяне им дава право да учат в български вузове. По-лесните изпити и по-евтиния живот у нас, са мотивите на младите хора да дойдат в България.

„Бали блокираха околовръстното“ – дописка на втора страница на вестника и зрелищна снимка на първа. Коли и камиони слаломират между разхвърляни по шосето край Хасково бали слама.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тонева
Тонева
21.07.2011 10:03 10:03

Докато избираме депутати като Иван Петров,държавата ни ще е такава,ще стоим на дъното и никога няма да се измъкнем от там….

Back to top button