Преса

Преглед на печата – 21 юли

Преса„Гарваново в огнен обръч“ – с стова заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Екипи на пожарната, Гражданска защита и десетки хора от селото успяха да спрат бедствието, преди то да е достигнало първите къщи. Драмата се разигра в късния следобед вчера.

„ДПС удари рамо на хасковския кмет“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Въпреки предварителните очаквания за бойкот на извънредната сесия, петима съветници на ДПС все пак влязоха в залата и така бе сформиран кворум от 21 души. Приети бяха две докладни за реализиране на проекти за 3,1 милиона лева,  въпреки протестите на съветниците от ГЕРБ, които ден по рано ги нарекоха „манипулативни“.

„Търговци лъжат нагло, пробутват климатици менте“ – заглавието над главата на вестника днес. Фалшиви стикери, които лъжат за класа и мощността на климатиците, лепят недобросъвестни търговци, пише Марица. Целта е бърза печалба в жегите.

„Георги Иванов не харесва Мидов, иска друг прокурор“ – водещо заглавие от криминалната страница на вестника. Кметът Иванов отказа да подпише връченото му вчера ново обвинение за злоупотреба със служебно положение, тъй като адвокатът му отсъствал. Иванов заяви, че ще иска отвод на прокурора от Окръжна прокуратура Хасково Петър Мидов.

„Осветиха второ разпятие на Чал Тепе“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Християнски кръст на повече от 100 години бе възстановен и осветен в параклиса „Свети Илия“ в местността Чал Тепе, край село Сираково.На мястото от 3 години има издигнат 11-метров кръст.

„Изхвърлят колбасите от менюто в забавачките“ – тема на броя в Марица днес. По-качествена и здравословна храна трябва да бъде предлагана на децата в детските градини от септември.

„Ирански шах искал да строи „Марица“ срещу 12 милиона шилета“ – заглавие на обширна разработка на страница „Общество“, посветена на злополучната магистрала „Тракия“. За 31 години от нея са построени 31 километра. По времето на комунизма дори ирански шах изявил желание да строи аутобана, България обаче така и не намерила 12 милиона шилета, които чужденецът поискал в замяна.

„Кметът с отвод на Мидов по новото обвинение“ – с стова заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар Юг“. Градоначалникът настоява новият процес, който започва срещу него да бъде гледан от прокурори от Стара Загора или Кърджали. Вчера той отказа да подпише документите по предявавянето на ново обвинение за злоупотреби със служебно положение.

„Многото кариери дупчат бъдещето“ – водещо заглавие от първа страница на Новинар. Прекратяване на поредната концесия на кариера, поиска кметът на Димитровград Стефан Димитров. По думите му концесиите на кариери в общината вече са 20. От тях в хазната на кметството влизат само част от концесионните такси. Кариерите обаче заплашват здравето и сигурността на гражданите,  а местата където се работи след това стават неизползваеми, пише още вестникът.

Темата за изненадващата поява на съветниците на ДПС на извънредната сесия вчера е водеща на втора страница на Новинар.

„Политическата реклама е като спорта“ – под това заглавие Новинар публикува интервю с Професор Христо Кафтанджиев, преподавател по реклама и връзки с обществеността във Факултета по журналистика на Софийския университет. Темата е агресивната предизборна кампания, която вече в ход.

„Гастарбайтери: Губим се по пътищата ви, няма указателни табели“ – под това заглавие Новинар публикува репортаж от натоварения международен път Е-80. Освен че се губят по пътищата на страната ни, турските шофьори се държат и изключително безразсъдно, което води до тежки катастрофи. „Напуснат ли България, стават примерни и дисциплинирани“, твърдят пред вестника служители на КАТ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button