Преса

Преглед на печата – 8 август

Вестниците в ХасковоЗемята в Хасковско по-евтина от балатума„, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Цената на необработваните площи стигна 50 лева на дка, най-скъпите имоти са 250 лв., допълва вестникът.

Кметът секвестира бизнес, дава го на свой„, е другото чело от първа страница с пренос на трета. С административни хватки Георги Иванов изхвърля от пазара наложен разпространител на вестници, отваря ниша за предизборната си медия, пише в подзаглавието на материала.

Губернаторът сформира ОИК в три общини„, също дописка от водещата страница на вестника. Областният управител Ирена Узунова най-вероятно ще разпределя ключовите позиции в Общинските избирателни комисии по места, е допълнението в текста.

И още една дописка с адрес областна администрация, която е челна за втора страница: „Узунова спря две решения на ОбС – Хасково„. Актът на областния управител не пречи на проектите за устройствен план и саниране на училища, е подзаглавието в дописката.

Правят средновековни атракциони край Мезек“ е информацията с адрес Свиленград. Пътят за тракийската гробница, намираща се край свиленградското село Мезек, ще бъде изрисувана с модерни графики, пресъздаващи обстановката от живота на траките по нашите земи.

Арменци се запознаха с новия владика„, също дописка от първа страница. Празнична неделна Света литургия отслужи вчера в църквата „Сурт Степанот“ новият арменски владика в България. Архимандрит Абгар Овакимян, който оглавява едва от два месеца българската епархия на Апостолическата православна църква, благослови енориашите и се запозна с проблемите на общността.

Проучват защитени видове„, дописка с адрес Ивайловград. Екипи от еколози, биолози и експерти в областта на природозащитата извършват теренни проучвания в общината.

И още една дописка от Ивайловград: „С 300 000 лева ремонтират пътищата към три села„. Общински пътни отсечки за селата Камилски дол, Кондово и Хухла се ремонтират с целеви средства от Републиканския бюджет.

НАП с нова Е-услуга за търговците„, съобщава изданието на втора страница. Нова услуга в полза на търговците, които трябва да свържат касовите си апарати с електронната система на НАП, предоставя приходната администрация.

Осветиха знамената на ловните дружинки„, четем на трета страница. С традиционния събор на поляната до манастира край село Добрич ловците от Димитровград отбелязаха старта на сезона.

Два милиона гастарбайтери минават през областта„, друга от информациите на трета страница. Толкова приблизително са турските граждани, които минават всяка година през Хасковска област и натоварват значително трафика в района, отчитат от МВР.

И накрая едно спортно заглавие в броя: „Димитровград писа 7 на Чирпан„. „Жълто-сините“ мачкат яко след критиките на своя треньор в предишен мач, е допълнението в материала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button