Преса

Преглед на печата – 11 август

Преса„Пием още по-скъпа вода след Нова година“, челно заглавие в новия брой на „Хасковска Марица“. Материалът е с пренос на втора страница, в подзаглавието се казва, че новата цена идва след декември, информацията е от „В и К“.

„Търговци: Каква „Стара планина“, хората нямат пари“, друг водещ материал от първа страница. Интересът към продуктите по БДС е много слаб, клиентите търсят възможно най-евтините, пише в подзаглавието на материала.

„И в Хасково удариха греда за ОИК„, дописка също от челната страница на вестника. Политическите сили в Хасково, подобно на други общини в региона, също не успяха да се разберат за разпределянето на ръководните позиции в Общинската избирателна комисия. Най-сериозни дебати възникнаха за секретарското място, където мераци обявиха ДПС и Атака. Всъщност съставът на комисията вече е определен. За председател е избрана Веселина Тенчева.

„86,9 кв.м. средна площ на новите жилища“
, информация от втора страница. През второто тримесечие на тази година въведените в експлоатация нови жилища в цялата област са едва 41, а сградите – 12.

„Подпомагат производители на плодове и зеленчуци“
, четем още в броя. Зеленчукопроизводителите, овощарите, както и свиневъдите и птицевъдите ще получат помощ от държавата, както останалите в селскостопанаския сектор.

„Астрономи на лагер-школа на Рожен“
, съобщава изданието. 15 млади астрономи от Хасково и Димитровград се завърнаха вчера от 10-дневна лагер-школа на Рожен. Групата с ръководител Цвета Паронова от Астрономическата обсерватория към Младежкия център в Хасково натрупа солиден материал за упражнения и анализ през учебната година.

„54 авджии гърмят за сефте в събота“
, материалът е водещ за трета страница. 1500 в Хасково тръпнат в очакване на новия ловен сезон.

„300 творби на Академия „Каунь“, пише още „Марица“. Материалите са от страната и чужбина и са изпратени за селекцията на Петия международен хумористичен литературен конкурс „Каунь – 2011“. Специално за събитието ще бъде издаден и поредният брой на вестник „Каунь“.

Едно спортно заглавие в броя: „Емил Ангелов блести за Анортозис“. Хасковският Бабангида с 2 гола при успеха с 3:0 над АЕК в контрола, е подзаглавието в материала.

„Общините се отърваха от глоби за скитащи кучета“, „15 дка гора изпепелена край Ивайловград“, „Осем крадци са в ареста“
– всичко това – в днешния брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ицо
ицо
11.08.2011 10:20 10:20

Кой казва че пием вода от чешмите.Та тая вода нестава даже и за пране камо ли да я пием.Хасково плаща за питейна вода а използва промишлена.Напълнете една бутилка вода от чешмата си и я оставете за две седмици и ще видите какво тече от чешмите ни.

Back to top button