Преса

Преглед на печата – 12 август

Преса„Дъжд и запушена шахта наводниха мазе“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. 30 литра на кв.м. се изсипаха в Хасково, улиците се превърнаха в реки.

„Баща и пастрок в ареста за насилие над син“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Момчето от Харманли настанено в болница, няма опасност на живота му.

„Турският посланик: „Бизнесът иска свободно движение, а не бюрокрация“, дописка също от водещата страница на вестника. Посланикът на Република Турция у нас Исмаил Арамаз посети Хасковска област и се срещна с областния управител Ирена Узунова.

„В свиленградско италианци плащат 3 евро за пъдпъдък“, информация от граничния град. Група италиански ловци и тази година ще открият ловния сезон в полята край Свиленград. Над 20 авджии от Апенините са дали заявка, че ще пристигнат в града.

„7 пътни проекта за 272 милиона лева изпълняват в областта“
, водещ материал на втора страница. Обновяват множество пътни артерии в целия район.

„Отмениха поръчка на Министерство по сигнал на фирма“, дописка с адрес Димитровград. Заради жалба на местна фирма е била анулирана поръчка на Министерството на земеделието, цитира вестникът Комисията за защита на конкуренцията.

И още една информация от Димитровград: „Гигантската пейка остава в града“. Това е станало ясно вчера след среща на собственика на фирмата, изработила пейката и кмета Стефан Димитров.

„Животновъди разсрочват кредити“, четем още в броя. Стопаните, получили нисколихвени кредити, могат да ги разсрочат до ноември догодина. За това трябва да се подпишат анекси към договорите до 30 септември, тази година, цитира „Марица“ Държавен фонд земеделие.

„Биоразградимите торбички без продуктова такса“, съобщава изданието. Торбичките с минимално съдържание на полиетилен от неминерален произход няма да се облагат с продуктова такса. Очаква се това да ги направи по-евтини и предпочитани от традиционните – полиетиленови.

„Бъдещи полицаи на изпити в дъжда“, дописка от трета страница. Кандидат-полицаи положиха практическата част от изпита в проливен дъжд вчера. Над 100 души показаха умения в тези неблагоприятни условия.

„Ивайловград – туристическа дестинация за французи“, пише още „Марица“. Кметът Стефан Танев и председателят на Общинския съвет Георги Марков посрещнаха гости от побратимения град Лонго, Франция.

И едно спортно заглавие в броя: „Димитровград разкърти като гост Загорец с 5:2“. Младокът Христов и Пепи Станев отново блестят с добра игра и майсторски голове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button