Преса

Преглед на печата – 17 август

Image„Резнаха ДПС от секретарското място в ОИК – Хасково, взе го „Атака“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. В Харманли и Димитровград БСП остана без ключови позиции в избирателните комисии, допълва вестникът.

Политическо е и другото водещо заглавие в броя: „БЗНС на Пинчев замина в историята“. Материалът е публикуван на втора страница, в подзаглавието се посочва, че ЦИК е оставила бившия депутат от Малево без партия.

„300-350 лв. за тон зърно, няма пазар“, също дописка от челната страница на вестника. Който има къде да съхранява пшеницата в момента, я държи до по-високи цени. Почти никой не продава, съобщават пред вестника зърнопроизводители от региона.

„Пускат соларен парк край Васково“, е заглавието, придружено със снимка. ФВП – Васково е почти изграден и се очаква съвсем скоро да бъде свързан към мрежата на НЕК.

„В Стамболово и Любимец без матури през септември“, пише още „Марица“ на втора страница. Нито един абитуриент от двете общини не е подал заявление за явяване на матура през втората сесия за 2011 година, сочи справка на Регионалния инспекторат по образованието. Срокът изтече на 5 август, а първият изпит – по български език и литература, е на 31 август, допълва изданието.

„Младежкият парламент заседава в Родопите“, четем още в броя. Бъдещите политици на Хасково, водени от зам.-председателя на Младежкия парламент Данаил Петков, ще бистрят програмата си за предстоящата учебна година в Смолянския балкан. За село Могилица заминаха 16 от 23-мата членове на парламента.

„С 321 000 лева ремонтират градска градина“, дописка с адрес Тополовград. Основната част от финансирането идва от Програмата за развитие на селските райони и Европейския земеделски фонд.

„269 билборда опасват пътищата в областта“, челен материал от трета страница. Има засилен интерес към автомагистрала „Марица“, разкрива пред вестника началникът на Областното пътно управление Живко Боговски.

Едно спортно заглавие в броя:„Григор с победа и нова прическа“. Талантливият хасковлия се изправя днес срещу звездата Давид Ферер.

„Пазят ловните полета на орлите в Сакар“, „Хасковлийка спечели фотоконкурс за Гърция“, „Опъват международен лагер край Свиленград“– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button