Преса

Преглед на печата – 18 август

Преса„Социалисти жалят решение на ЦИК“, пише във водещото си заглавие новият брой на „Хасковска Марица“. В Ивайловград и Димитровград недоволни, че са останали без постове в ОИК, допълва вестникът.

„Сливат двете отделения на белодробната болница„, също дописка от челната страница на вестника. Специализираната белодробна болница в Болярово слива двете си отделения – туберкулозно и пневмофизиатрично, от 1 септември, съобщава пред изданието управителят д-р Ирина Караманова. Това е пореден опит на управата на бившия тубдиспансер да се вмести в орязания бюджет.

„Оградиха детските колички в центъра“, четем още на първа страница. Децата, клиенти на атракциона в центъра на Хасково, ще карат колите в специално ограждение. То е очертано от сигнални конуси. От общината ни връчиха заповед, че така трябва да бъде и ние я спазихме, коментират пред вестника собствениците на атракциона, които от години се занимават с акумулаторните детски автомобили.

„Работещи стават готвачи и фризьори с ваучер“, друга информация от водещата страница. В бюрата по труда вече се приемат заявления за участие в програмата „Аз мога повече“.

„Новите сгради полупразни, няма ни наематели, ни купувачи“, акцентен материал на втора страница. Продавачите искат невъзможните над 650 евро на квадратен метър за апартамент, не свалят заради банкови заеми, е подзаглавието в материала.

„Четири заведения с актове от Агенцията по храните“
, четем още в броя. Актовете са за неспазване на разпоредбите. В кафене и заведение за бързо хранене в хасковския квартал „Орфей“ са открити неетикетирани храни от животински произход. Санкционирани са и две заведения в Димитровград.

„Откриват забавачка в детска градина„, дописка с адрес Любимец. От тази учебна година ЦДГ „Рай“ 2 в Любимец ще има нова полудневна подготвителна група.

„Иззеха половин милион цигари с арменски бандерол“, водещо заглавие на трета страница. „Тапицираният“ с нелегалните папироси камион пътувал за Германия. Задържан е на митнически пункт Капитан Андреево.

Един от спортните акценти в броя: „Областното  футболно първенство при аматьорите за предстоящия сезон – след месец, обявиха от БФС“. Една ОФГ с 8 мъжки отбора, подготвителна група за деца с 8 клуба и детска и юношеска група с по 7 състава, е допълнението в подзаглавието.

И накрая една дописка от светската рубрика: „17-годишен с първа самостоятелна фотоизложба“. Свиленградчанинът Христо Русев показва живописни кътчета в „Природата през моя обектив“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button