Преса

Преглед на печата – 19 август

Преса„Всеки четвърти с прекъснати здравни права“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. 73 585 висят с над три вноски, трябва да плащат при джипито и в болница, е подзаглавието в материала.

„Визовият режим срива търговията с Турция“, друго чело от първа страница с пренос на втора. Оборотът между двете държави чувствително е спаднал през последните две години, допълва изданието.

„Д-р Георги Нехризов чака американци на Глухите камъни“, дописка с адрес Любимец. Учените от Калифорнийския университет ще работят с българските си колеги по попълване на регистъра с обекти на територията на култовия тракийски комплекс в Източните Родопи.

„Джамиите отворени за Свещената нощ Кадир“, четем още на първа страница. Отворени през цялата нощ на 27 срещу 28 август ще бъдат джамиите в Хасково. Много мюсюлмани ще посрещнат тогава в храмовете Свещената нощ Кадир геджеси.

„Пребиха нощес 72-годишен донжуан“, дописка с адрес димитровградското село Добрич. След пиянски запой възникнал скандал и неизвестни лица нанесли побой над възрастния мъж. По думите на местни, дядото често се заигравал с доста по-млада жена от селото с не особено добра репутация. Скандалът най-вероятно е възникнал именно заради жената, коментират пред вестника местните жители.

„ЦИК одобри и ОИК в Минерални бани“, съобщава изданието. Още на предварителните консултации местните политически сили стигнаха до единомислие. Одобрението е без дебати и спорове.

„ТИР с шилета се катурна край Харманли“, водещ материал от трета страница. 30 животни погинаха по пътя към турския пазар за Байряма, е допълнението в материала.

„Жена крие евро в тоалетно казанче на митницата“, дописка с адрес Капитан Андреево. Долари и евро задържаха митничари и полицаи на пункта. Докато траяла проверката на автомобил с българска регистрация, в който били открити близо 100 хиляди лева в недекларирана валута, водачката отишла до тоалетната. Това усъмнило митничарите и при последвалия оглед те открили в тоалетното казанче още 15 000 евро.

И едно спортно заглавие в броя: „Делчо Стоилов пропуска мача в Ямбол“. В материала има и две подзаглавия: „Димитровград ще лъже Тунджа с активни млади крила“ и „Гостите се изправят в събота срещу единствения клуб, афиширал амбиции за Б-група“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button