Преса

Преглед на печата – 7 септември

Преса„Долара доказва на Дора, че мотопистата е писта“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Отстранен от поста си от петък е Йордан Атанасов, известен с прозвището Данчо Долара, началник на общинска служба „Земеделие“. Отстраняването е със заповед на Дора Ангелова, шеф на областната дирекция, поводът са скандалите около мотопистата край Хасково, пише вестникът. До края на седмицата Атанасов трябва да докаже, че не е извършил нарушение.

„Грък с АТВ се разби на офроуд край Хасково“ – инцидентът станал вчера сутринта е намерил място на първа страница във вестника. Състезателят е с множество счупвания,  шок, откаран е в спешното отделение на хасковската болница. Той е един от 60-те участници в зрелищното офроуд състезание, в което се включиха състезатели от 10 страни, уточнява Новинар.

„Син без книжка уби майка си в катастрофа“ – за още един трагичен инцидент, станал на пътя, разразва всекидневникът от първата си страница. Злополуката отнела живота на 49-годишна жена. Колата управлявана от сина й, излязла от платното и се забила в крайпътни храсти.

„Танов уволни митничар, пуснал камион с тютюн“ – още едно криминално заглавие от Новинар. Директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов уволни дисциплинарно служителя от свиленградската митница Венцислав Димитров. Според писмената заповед на Танов по време на дежурство на ГКПП Капитан Петко войвода Димитров пропуснал камион с тютюн.  Повторна проверка показала, че за пратката не бил платен акциз.

„Скорпиони плъзнаха из Хасково, не са отровни“ – съобщава още изданието. Скорпион изпълзял от строителни материали в центъра на Хасково. Според специалисти природните катаклизми и аномалиите в климата са причина за появата на нетипичните за нашата страна насекоми.

„Гледаме артефакти на снимка, оригиналите в сейфове“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Заради липсата на подходяща зала управата на Регионалния исторически музей  показва по-голяма част от най-ценните си находки само на фотоси. От вчера изложбата с тях може да бъде видяна в музея на тракийското изкуство край село Александрово.

„Тротоарите в Хасково терор за пешеходците“ – заглавието на темата на броя на всекидневника днес. Тротоарите на много места в града не са ремонтирани с години, а някъде напълно липсват. Поправят се обаче само тези на централните улици, твърди изданието.

„Искат Щаба на дивизията за спортен комплекс“
– заглавие от първа страница. Бившето поделение на „Дунав“ и „Раковски“ да се превърне в модерен спортен комплекс, предлагат от Областна администрация. За да стане това обаче военният министър Аню Ангелов трябва да разреши преобразуването на имота от публична държавна собственост в частна такава.

„Земеделски лидери останаха без пълномощни за изборите“ – политическо е водещото заглавие на втора страница в Марица днес.

Катастрофата с гръцкия състезател по офроуд пък е водеща за криминалната страница. „150-килограмов грък с АТВ се метна в дере“ е заглавието, което са избрали от Марица.

„Боян Михайлов и Ваня Костова препълниха площад „Свобода“ – заглавието на развлекателната страница на вестника.   Изпълненията на двамата са част от програмата, по случай дните на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button