Преса

Преглед на печата – 8 септември

Преса„36 села без дърва за зимата“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Бойкоти в хасковския местен парламент провалиха топлото, гласуването – км Коледа“, е подзаглавието на материала.

„Слух за линейка с изкормвачи на деца стресира Ябълково„, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Слухът за линейка, която краде деца за органи, е изправила на нокти хората в селото. От полицията отвръщат, че няма такова нещо, е допълнението в текста.

„Футболист поема спорта под Ямача“, друго заглавие от водещата страница на вестника. Дописката продължава на втора страница, а в нея се казва, че досегашният спортен шеф Бончо Маринов вече мисли как да похарчи пенсията си, в неговия стол седна 28-годишният Любомир Георгиев.

„Качват местните данъци в нета от март 2012-а“
, заглавието е челно за втора страница. Според данъчните така ще се подобри  обслужването на клиентите, което още става два пъти по-бързо.

„Министър Игнатов открива Медицинския колеж на 13-и“, материал също от втора страница. Чакат и премиера Борисов в Хасково, не е сигурен, пише в подзаглавието.

„1228 регистрирани пльокала в КОС“
, акцентен материал от трета страница. На 16-и изтича срокът за регистрация на газови пищови и въздушни пушки, следват глоби от 500 лв. до 10 бона, допълва изданието.

„Преглеждат безплатно за туберкулоза в Болярово“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. 65 случая на „жълтата гостенка“ в региона през миналата година, 14 са рецидиви.

„До 8 октомври поправят избирателните списъци“
, четем също на първа страница. До този срок гражданите могат да подават сигнали до съответната местна администрация за грешки и непълноти.

„ОбС гласува нов тригодишен мандат за д.-р Ермов“, дописка от втора страница с адрес Свиленград. На извънредното си заседание вчера местните парламентаристи единодушно подкрепиха предложението на назначената от тях комисия, която проведе конкурса през август и бе излязла със становище, че управителят на свиленградската МБАЛ д-р Димитър Ермов притежава нужните качества да управлява здравното заведение.

„Дама оглави класирането на офроуд гонката“
, челен материал от трета страница с адрес Ивайловград. Зорница Попова със солидна преднина пред петкратен победител в рали „Дакар“, е подзаглавието на материала.

„Почетоха с изложба юбилей на Вълко Грозев“, четем още в броя. 80-годишнината на писателя и краевед бе почетена с изложба в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

И едно заглавие от светската страница: „Татяна Форева изненадва с акварели във „Форум“. Икони, живопис и малка пластика показват хасковски художници на традиционната изложба за 8 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button