Преса

Преглед на печата – 12 септември

Преса„Булдозер и за 603,5 кв.м.  незаконен корт на Баневи“ – заглавието над главата в днешния брой на „Новинар Юг“.  Заповедта за разрушаване на спортната площадка бе издадена от ДНСК и обжалвана от прочутата фамилия пред съда, но без успех. Кортът  е част от имот на Баневи  село Спахиево. 

Дядо Николай: „Кмете Иванов, покай се!“ – гласи водещото заглавие от първа страница в Новинар. „Митрополит Николай заяви пред новинар, че се моли за кметовете на Димитровград и Хасково, но за разлика от Стефан Димитров Георги Иванов имал нужда от покаяние за делата, които вършел в ущърб на православната ни църква“, пише ежедневникът.  Изказването митрополитът направил по време на посещението си в Черноконево.

„Игнатов утре влиза и в „Смирненски“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Пристигащият утре, за откриването на възстановения Медицински колеж в града, просветен министър С.Игнатов, се очаква да посети и най-голямото училище в региона ОУ „Христо Смирненски“.

От първа страница е анонсирано и интервю с новия изпълнителен директор на хасковската болница д-р Славчо Близнаков. „Трябват ми лекари, ще вдигна заплатите“, е заглавието на публикацията.

„Младеж с нож ограби магазин“ – криминален анонс от първа страница на вестника. Драмата се е разиграла в Харманли. Заподозреният извършител  Недко Маринов е задържан, съобщава изданието.

„Иван от Хасково изкара само половината рали“ – под това заглавие Новинар публикува материал за приключилото вчера автомобилно състезание по улиците на града. Надеждата на домакините – пилотът Иван Иванов не завърши състезанието.

„Хасково с 5 милиона лева борчове, няма приходи от продажби“
– с това заглавие пък открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. По-голяма част от просрочените задължения са за ремонти и поддръжка на уличната мрежа, сочи информация за изпълнението на бюджета за първото полугодие. Общината има да прибира над 5,7 милиона лева главно от местни данъци и такси.

„Цветан Цветанов: Стефан  Димитров да удари рамо на Иво Димов за изборите“
– водещото заглавие от първа страница на вестника днес. Цитира се изказване на вътрешния министър Цветанов направено по време на негово частно посещение в региона. Паралелно с това Марица добавя и информацията, че днес се очаква настоящият кмет на Димитровград Стефан Димитров да направи изявление по повод предстоящите местни избори.

„ДПС без кандидат-кмет за областния център“
– политическо водещо заглавие от втора страница. По информация на изданието партията няма да издигне свой представител за градоначалническото място в Хасково. Причините засега са неясни, твърди още Марица.

„Мицубишито на Дунев изпуши – Царски детронира Маршавелов“ – заглавие на фоторепортаж посветен на приключилото вчера рали „Хасково“.

Интервюта с изпълнителите Ваня Костова и Боян Михайлов може да прочетете в рубриката „Сцена“ на страница 5.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
каунь
каунь
12.09.2011 8:41 8:41

„Смирненски“ – най -голямото училище – ама какво -основно , начално , гимназиално или можр би колеж зарад мераци „важни“?

Back to top button