Преса

Преглед на печата – 15 септември

Преса„Бракониери гътнаха 50 дъба“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Ромските набези в гората на Идимирли вдигнаха на крак общинските лесничеи.

„Областта се подпали на Кръстовден“, е другото чело от първа страница с пренос на втора. Пожари на огромни фронтове пламнаха край Татарево, между Васково и Оряхово, Лозен и до Костилково.

„Рекордна жега вчера и за първия учебен ден“, дописка също от първа страница. Температурен рекорд от 34,2 градуса регистрираха вчера от метеорологичната станция.

„С „мишки“ срещат първокласници в „Каравелов“, материал от втора страница с адрес Димитровград.  В СОУ „Любен Каравелов“ в града всички първокласници ще бъдат посрещнати днес с компютърни мишки на своите чинове.

„Ловят по бракониер на нощ“, четем още на втора страница. От Агенцията по рибарство и аквакултури в Хасково започнаха масирани проверки по водоемите, които включват и нощни обходи на големите язовири.

„Арестуваха камион за контрабанда“, дописка от трета страница с адрес Свиленград. Местните полицаи са задържали камион, от които са конфискували 3644 контрабандни стоки без установен произход и 80 кутии безакцизни цигари.

Във водещото си заглавие другият местен всекидневник „Хасковска Марица“ също акцентира на големите пожари в областта: „Хиляди декари изпепелени при 25 пожара вчера“, е един от челните материали. За радост е нямало опасност за близките къщи от селата.

„Първолаци напират за „Климент“, четем още на водещата страница. 30 паралелки в селските училища в Хасковско под минимума, една слята, е допълнението в дописката.

„Небивал срив в търговията, оборотите паднали с 60 на сто“, материал от първа страница с пренос на четвърта. Над 30 са затворените хранителни и смесени магазини от началото на годината, пише в подзаглавието на материала.

„Агенцията по храните погна забавачки и павилиони“
, съобщава изданието. Вчера е било проверено 20-о ОДЗ в Хасково. Извършена е била проверка на помещенията и организацията на доставка на храна в детското заведение, като нарушения не са били констатирани.

„На прага на гроздобера цените на винените сортове са неясни“, водещо заглавие от втора страница. Добра реколта очакват производителите, преработвателите купуват все по-малко, четем в подзаглавието на материала.

„Обявиха конкурс за шеф на галериите“, „Представят проект за трансгранична зона за отдих“, „Телефонни измамници измъкнаха 11 хиляди лева от двама дядовци“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button