Преса

Преглед на печата – 16 септември

Преса„Арестуваха 70-годишен за пожара до Костилково“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Пастирът Иван Христов е задържан като основен заподозрян за големия пожар между селата Костилково, Меден бук и Пелевун. Установено, че хвърлен от него фас от цигара е запалил пожара, прeминал през 500 дка растителност, 100 от които – широколистна гора. .В гасенето се включи и армията, припомня вестникът.

„Училище тръгна полуотворено“ – водещото заглавие от първа страница във всекидневника. Става дума за СОУ „Желязко Терпешев“ в Любимец. Заради забавен ремонт на отоплителната система, от Регионалната здравна инспекция са забранили ползването на част от класните стаи. Очаква се най-късно в края на тази седмица ремонтът окончателно да приключи и училището да започне на работи нормално, уточнява вестникът.

„19 от Езиковата с летящ старт на учебната година“ – още едно заглавие на образователна тема в Новинар.  Учениците от Гимназията с преподаване на чужди езици в Хасково успешно са издържали изпит към Мичиганския университет. Резултатите им дават право да кандидатстват в учебни заведения в Америка и Великобритания.

„Хасково първи с педиатър в спешното си отделение“ – пише още в днешния Новинар. Детски лекар от събота ще дава дежурства в спешното отделение на областната многопрофилна болница.  МБАЛ „Хасково“ става първата в страната, където се въвежда тази практика, съобщава за вестника шефът на болницата д-р Славчо Близнаков.

Темата за големия пожар е водеща и за другото регионално издание „Хасковска Марица“ – „Армията гаси пожара в Ивайловградско, пастир палнал гората с фас“ –  е заглавието там.

„Без здравен мениджмънт за шефовете на отделения“ – водещо заглавие от първа страница на изданието. Специализацията по „Здравен мениджмънт“ отпада като изискване при назначаването на началници на отделения. Това заявява пред вестника новият изпълнителен директор на хасковската болница д-р Славчо Близнаков. Именно отпадналото вече изискване стана причина през лятото да не могат да бъдат определени завеждащи на шест от отделенията в МБАЛ, пише Марица. Този месец стартира нова процедура по избор.

„Нови такси оскъпяват безалкохолните напитки“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Въвеждането на такса „водоползване“ и „водовземане“, ще повиши цената на безалкохолните, предупреждават от Асоциацията на производителите. Таксите ще се плащат към екоминистерството. Оттам мотивират въвеждането им с факта, че в момента едно домакинство плаща средно по 300 лева годишно за вода, а фирмите от 15 до 120 лева, пише Марица.

„Аптеките чакат противогрипни ваксини“
– още едно заглавие от втора страница. Ваксините ще са за същите щамове и на същите цени като миналогодишните, допълва изданието, цитирайки инспектори от Регионалната здравна инспекция. Поставянето им трябва да бъде направено в края на септември или началото на октомври.

„15 минути преди старта победителите не са предизвестени“ – под това заглавие Марица публикува аналитичен текст на Петър Ангелов, посветен на приближаващите Местни избори 2011 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button