Преса

Преглед на печата – 21 септември

Преса„29 ст. повече за топъл обяд на бедни“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. 99 социално слаби ще се хранят в стола на СОУ „Св. П. Хилендарски“ – Хасково, 155 – в община Димитровград.

„Делян Делчев излезе от кметската надпревара, Искендер иска Баните“, е другото чело от първа страница с пренос на втора. Имах амбиции за обединение на десните на места почва. Стигнах до убеждението, че на този етап това не е възможно, обяснява пред вестника мотивите си за оттеглянето на кандидатурата си Делчев.

„Японският посланик сади вишна в Меричлери“
, дописка също от челната страница на вестника. Днешната визита на Макото Ито в града е във връзка с откриването на обновената сграда на ОДЗ „Д-р Теньо Стоилов“.

„Телефонни измамници плъзнаха и в Ивайловград“
, четем още в броя. Прилаганият сценарий е със закупване на ваучери. Измамниците звънели предимно на хора в пенсионна възраст и обяснявали, че се нуждаят спешно от ваучер за предплатени услуги към различни мобилни оператори на стойност 20 лв., а след това настоявали за продиктуване на техните кодове.

„Нелегална дискотека от години влудява съседи“, челен материал от трета страница. 8 години семейство търпи кънтяща музика, форсиране на коли и среднощни викове и скандали.

„Блъснаха четири пешеходки в Хасково“, съобщава изданието. Пътните произшествия са общо две, няма опасност за живота на трите деца и 77-годишната жена.

„Погнаха Баневи и за 182 дка гори“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Започна делото по иска на земеделското министерство за апетитния имот край село Свети Никола, е допълнението в материала.

„2012-а: кравефермите по-малко от селата“
, друга водеща дописка с пренос на втора страница. Д-р Исмаил Мустафов: Така ще стане, защото подобен натиск и контрол даже и през комунизма не си го позволяваха, пише в подзаглавието на дописката.

„Димитровград посреща 20 япончета“
, четем още на първа страница. С 29 гласа общинските съветници вчера подкрепиха предложението на кмета Стефан Димитров 20 деца от Япония да пристигнат тук за 10-дневен престой.

„Интерактивна дъска свързва Хасково и Русе“, водещо заглавие от втора страница. Ученици от две различни гимназии в двата града могат да карат един и същ час, да решават едни и същи задачи и да дават устни отговори онлайн на поставените от учителите им въпроси чрез интерактивна дъска, лаптоп, web-камера и видеопроектор. Този експеримент смята да направи биоложката Добринка Делчева от „Христо Смирненски“, която от няколко години работи с високите технологии в училище.

„Арестуваха млада пияна шофьорка“
, дописка от трета страница. 21-годишната автомобилистка била спряна за проверка в Хасково и тестът с дрегер отчел наличието на 1,34 промил алкохол в организма й.

„Димо Костов измъкна сребро на световното в Истанбул“, дописка от първа страница с пренос на 12-а. Турският национален селекционер Гюрджан веднага разпознал бившия си треньор от Спортното училище в Хасково, разплакал  се от радост и му целунал ръка.

„Възстановяват параклиса в Кенана“
, пише още „Новинар“. Вече е издадено разрешително, изготвен е и проектът за възстановяване на Божия храм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button