Преса

Преглед на печата – 28 септември

Преса„Копаят за шесте милиона от понеделник“ – с това заглавие открива броя си „Новинар Юг“. Започва големия ремонт на водопровода в Хасково, който трябва да приключи до Нова година.

„Бургуджийската мафия пак удари Хасково“ – криминалното заглавие в Новинар днес. През последните възрастни хора отново стават жертва на телефонни измамници, които ползват старата схема с пострадал в катастрофа близък.

„Катуница събуди Хасково“ – под това заглавие вестникът публикува репортаж от протестите на млади хора в града в понеделник вечер. Протестът Хасково премина без агресия, расистки обиди и политически лозунги, пишат в Новинар.

„19 приемни семейства се грижат за 17 сирачета“  – още едно заглавие от първа страница на Новинар. Най-много са приемните семейства  – 9, като шест от тях са професионални, т.е получават възнаграждение за отглеждането на детето. На останалите 3  държавата поема само разходите по издръжката на малчугана.

„Мъж се репчи на полицаи, ще чисти 10 дни РПУ“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. 40-годишният Панчо Панев от село Крепост поискал да паркира на забранено място, скочил с ругатни на полицаите, които поискали да премести автомобила.

„Две кафета с актове за пушещи ученици“
– водещото заглавие от първа страница на изданието днес. Нарушителите са санкционирани още в първия ден на съвместната акция на Регионалната здравна инспекция и детска педагогическа стая. Кафенетата се намират в съседство с хасковски училища, уточнява Марица.

„Ели Видева с наградата „Изворът на Белоногата“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Хасковската поетеса е 17-ят носител на наградата, давана от Съюза  на българските писатели.

„4 години затвор за контрабанда на цигари за почти милион“ – заглавието на темата на броя в Марица. От контрабанда на цигари се печелят добри пари, това кара много хора да рискуват да влязат в затвора пренасяйки незаконна стока, пише Марица. Като пример е посочен поляк осъден от Окръжен съд Хасково на 4 години затвор за трафик на особено голямо количество цигари.

„Злати Гочев подреди икони във „Форум“ – водещото заглавие от последна страница на Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button