Преса

Преглед на печата – 7 октомври

Преса„Хиляди съдби  – във WC-то на ТЕЛК“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Служебната тоалетна и банята на хасковската трудово-експертна лекарска комисия са препълнени с досиета на пациенти, чакащи трудоустрояване. Част от хората чакат да бъдат извикани на комисията още от началото на 2009 година, отбелязва изданието. Причина за огромния брой натрупани достиета е промяна в закона от 2000 г, която позволява на всеки пенсионер да премине през комисията, допълва още Новинар.

„Узунов съди „Левски“ за Иса“ – заглавието над главата в Новинар днес. Футболният мениджър иска от Тодор Батков 38 000 евро от трансфера на футболиста Исмаил Иса в Турция.

„Само Форева иска галериите“ – още едно заглавие от първа страница. Временният управител на хасковските галерии Татяна Форева е единствен кандидат за поста.

„Връщат Армира и Нимфите на общините“ – водещото заглавие от втора страница на изданието днес.  Обектите трябва да се превърнат в културна атрация, след като общините кандидатстват за обновяването им по европроекти.

„Арестуват Куция с дрога за 14 хиляди лева“ – криминалното заглавие на Новинар днес. Хасковски криминалисти са арестували Йордан Николов, по прякор Даньо Куция за притежание и разпространение на наркотици. Конфискувани в акцията срещу него са канабис и амфетамин на стойност 14 605 лева, пише вестникът.

„Пращат деца в риск в кризисен център“ – с това заглавие пък открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Братът и сестрата на пребитата Гюлнар от Харманли са настанени в кризисен център в Пловдив, тъй като места в хасковския дом „Асен Златаров“ няма. След като 13-годишното момиче бе пребито от баща си, социалните прецениха че децата не могат да останат да живеят с него, пише още вестникът.

„Петима арестувани за дрога, дилър ползва сина си за прикритие“ – криминалното заглавие в Марица днес, също посветено на акцията, при която бе задържан наркотик за близо 15 000 лева.

„Обраха 14 годишен в подлеза на Орфей“, “ Двама пияни пребиха младеж“, „Засилен узунджовец насмете пешеходец“ – още криминални заглавие от Марица.

„Живопис и рисунки на Илона Захариева във „Форум““ – водещото заглавие от последна страница на всекидневника днес. Кюстендилската художничка гостува със самостоятелна изложба в Хасково. Част от творбите й се показват за първи път.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button