Преса

Преглед на печата – 18 октомври

Преса„Спасиха 8 деца, трима учители, 30 в неизвестност“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Училищният автобус с осемте деца закъсал край село Планинец, а другият рейс с тримата учители край съседното Неделино. На мястото са пратени 2 високопроходими автомобила. Междувременно 30 дървосекачи също се оказаха откъснати от света в продължение на часове вчера. Хората са спасени благодарение усилията на пожарната.

„4 градуса, пуснаха парното в училищата“ – водещо заглавие от първа страница на всекидневника днес. Ниските температури вчера станаха причина за включване на отоплението в училищата в цялата област. Проблем с топлото, поне в Хасковско няма да има, допълва изданието.

„Министър Игнатов няма време за Хасково“ – още едно образователно заглавие от днешния Новинар. За неопределено време се отлага кръглата маса с хасковски педагози, която трябваше да се състои между 10 и 15 октомври и на която се очакваше да присъства образователният министър Игнатов. Причината за отлагането е натовареността на министъра.

„15 се изгубиха в преспите край Маджарово“ – със заглавие посветено на проблемите предизвикани от първия за сезона сняг, открива броя си и „Хасковска Марица“.

„Спасиха захвърлено във вход бебе“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. 9-дневното момченце е било спасено от семейство пенсионери в момента бебето е в детско отделение. Със случая му се занимава отделът за закрила на детето.

„Градят мемориален комплекс зад ДНА“ – още една тема от първа страница на всекидневника. По предложение на областния управител в Хасково ще бъде издигнат мемориал на „10-ти Пехотен Родопски полк“.

„Административният съд със софтуер за незрящи“ – заглавие от трета страница на вестника. Компютърна програма  в съдилището ще преобразува писмените документи в говор за улеснение на хората с увредено зрение, както и на тези, които не могат да четат.

„Хасковлии изоставят имотите си заради липсващ път“ – темата на броя в Марица днес. Хората са принудени да изостявят ферми и вили в местността „Къс чешма“, заради затруднения достъп, пише вестникът.

„Петър Велчев: Не е направена и крачка от държавата за нови бази, където да спортуват младите“- под това заглавие Марица публикува интервю с футболния деятел и бизнесмен Петър Вълчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button