Преса

Преглед на печата – 21 октомври

Преса„Поркаме и в деня на вота“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. За първи път от 20 години продажбата и сервирането на алкохол в изборния ден не са забранени, отбелязва изданието. Изборният кодекс не задължава общините да издават заповеди за забраната на търговия и упротреба на алкохол в питейните заведения в деня за размисъл и изборния ден. Забраната няма необходимия ефект, твърди пред вестника  Недялка Станева, временно изпълняващ длъжността кмет на Хаково.

„22 000 туристи идват да избират президент“ – заглавието над главата на Новинар. Близо 22 000 изборни туристи могат да се появят в областта, за да гласуват на президентския вот. Това е видно от избирателните списъци за местния и за вота за държавен глава в неделя, допълва вестникът. В списъка за избор на държавен глава са 246 030 жители на областта с право на глас, за местния вот бройката е 223 997, съобщават от Централната избирателна комисия. В Хасково разликата е 9996 човека. Разликата е заради задължителната уседналост на имащите право на глас в местните избори.

„Искат преразпит на свидетели за смъртта на шестимата младежи“
– съдебното заглавие от Новинар днес. Искането е отправено от адвоката на Данаил Георгиев, срещу когото прокуратурата повдигна обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост на поече от един човек. Поводът за адвокатството искане са „противоречия в показанията на свидетелите“ на инцидента, при който навръх Великден в Симеоновград загинаха шестима младежи, отбелязва вестникът.

„Откриха парк за 1,4 млн. лева в Хасково“ – още едно заглавие от днешния Новинар. Вчера бе открит реконструираният парк Ямача. Благоустрояването е част от общинския проект, финансиран по ОП „Регионално развитие 2007-2013″ с 10 млн. лева.

„Пожарникари рискуваха  живота си, за да спасят 15 бедстващи“ – заглавието от първа страница на другото регионално издание „Хасковска Марица“. Свиленградските огнеборци – Петко Петков, Христо Хърсев и Димитър Димитров, които спасиха 15 души, блокирани в преспите край село Лисово, бяха наградени вчера от областния управител.

„Малчугани пазаруват от автомат за десерти“
– заглавие от втора страница на изданието, придружено с красноречива снимка. На нея се вижда как ученици в хасковското ОУ „Иван Рилски“ пазаруват от автомат в училището десерти, чиято продажба е забранена в и около учебните заведения.

„ВСС  определя временен шеф на Хасковския окръжен съд“ – заглавие от трета страница на изданието. Нов временно изпълняващ длъжност председател на Окръжен съд ще бъде определен на следващото заседание на Висшия съдебен съвет, пише вестникът. Преди ден изборът за председател бе отложен, заради възобновена прокурорска проверка срещу единия от кандидатите за поста  – Росен Русев.

„Опел помете жена на „зебра“, „Непълнолетен отмъкна огърлицата на баба“, „Пловдивска компания ще реставрира турската баня в Свиленград“ – още заглавия от новинарските страници на Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button