Преса

Преглед на печата – 25 октомври

Преса„Баневи незаконни за трети път“, пише във водещото си заглавие днешния брой на „Новинар Юг“. Административният съд в Хасково реши, че трябва да се събори и една от вилите им в Спахиево от 408,5 квадрата, могат да жалят, е допълнението в материала.

Няколко спортни заглавия в броя: „Окуцели тимове на Ямача за купата на аматьорите“. Саид Себат се цанил товарач, ще молят началниците му да го пуснат за днешния мач на „Хасково-2“. „Григор се върна с две места назад“, „Диа с нов рекорд, отпада в Израел“, „Треньорските експерименти в ЦСКА ще продължават“.

Едно заглавие от светската странница: „Регионът  праща 30 танцьори в Торино“. Само още BG формация ще има свои представители на олимпиадата.

„Хасковска премиера в края на ноември“, четем още на 12-а страница. С премиера и с гастрол на нашумял моноспектакъл на Мариус Куркински привлича публиката през ноември местният театър.

„Възобновиха безкръвните операции в хирургията“, с това заглавие открива броя си днес другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. След година пас, МБАЛ – Хасково закупи модули за лапароскопската апаратура, пише в подзаглавието на материала.

„Владиката носи чудотворна икона на Димитровден“
, дописка с адрес Димитровград. Градът на младостта и бригадирското движение ще посрещне довечера иконата на Света Богородица Златна ябълка. Тя ще бъде донесена лично от пловдивския митрополит Николай по случай големия християнски празник Димитровден.

„Няма интерес към директната търговия от стопанствата“
, дописка също от челната страница на вестника. Помощ в размер до 50 на сто от направените инвестиции мога да получат стопаните, които решат да продават директно част от продукцията си – мляко, мед, месо, яйца, съобщават пред вестника от фонд „Земеделие“. Подпомагането е за закупуване на оборудване, за изграждане на магазини.

„ВАС върна на работа уволнена от Земеделието“
, четем още в броя. Бившата шефка на дирекция „Аграрно развитие“ в областната земеделска служба Стефка Ковачева трябва да се върне на работа по силата на решение на Върховния административен съд.

„Разбиха наркоканал за Западна Европа“, заглавието е челно за трета страница. Петима в ареста за трафик на 12,5 килограма хероин за 1,5 милиона лева.

И накрая едно заглавие от светската страница: „Дебютантка изигра Агафия в „Женитба“. Не целя да бъда известна – аз съм артист, казва в началото на професионалния си път Станислава Николова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вая
вая
25.10.2011 16:55 16:55

Върховния административен съд потвърди решението на Административен съд Хасково .Г-жа Ковачева беше Директор на Гл.дирекция „Аграрно развитие“ Има завършени две висши образования и е над 17 години в системаната на земеделските служби като е израствала постепенно в кариерата и е работила на отговорни длъжности. Това не попречи да бъде уволнена . Сега да мидим какво ще реши директорката на Областната дирекция „Земеделие“ г-жа Дора Ангелова. Защото и други отговорни и високо образовани служители, чиито уволнения бяха отменени от съда – Юмер Мерт и Валентина Делчева веднага пак бяха уволнени и пак водят дела.
Въпрос с повишена трудност към Министъра на земеделието – с какви средства се плащат обезщетенията за оставане без работа на тези държавни служители и разноските по делата ?Защото държавните служители, чието уволнение е признато за незаконно имат право на обезщетения в размер на до 10 брутни възнаграждения. От Административния съд в Хасково е отменено и уволнението на г-н Станислав Педев, уволнен като Началник на Общинска служба „Земеделие “ с.Минерални бани и се чака решение от Върховния административен съд.
Толкова ли е богато министерството, че допуска разходи за незаконни уволнения на служителите му?

Back to top button