Преса

Преглед на печата – 8 ноември

Преса„4 трупа в кърваво меле на Е-80“– акцентът над главата в днешния брой на „Новинар юг“. След Черния Великден в Симеоновград се случи и Черен Байрам край областния град. Четирима души, сред които и 7-годишно момче, загинаха вчера в кървава катастрофа. Още 4 деца са тежко ранени, разказва вестникът.

„8 крадени коня – през ресторанти“– водещата тема от 1 стр. Джамбазите опитали да задигнат и елитните животни на адвокат Венци Николов, отглеждани в Узунджово. От зачестили набези на конекрадци се оплакаха вчера жители на хасковското село. За по-малко от месец от Узунджово изчезнали 4 животни, 1 от тях – породисто, пише „Новинар юг“ днес.

„Рейс с 46 пътници заора в нива“– също акцент от 1 стр. Автобус с 46 пътници преобърна вчера микробус и заора в крайпътна нива. Катастрофата стана малко преди димитровградското село Върбица по посока Пловдив. Рейсът на кърджалийската фирма „Мариета“, управляван от Георги Георгиев, блъсна в задницата натоварения с метли бус, шофиран от Тончо Василев от Първомай. За щастие няма пострадали пътници, със счупена ръка в хасковската болница бе откаран Василев, разказва „Новинар юг“.

„Д-р Делчев пак шеф на ОбС-Харманли“- също тема от днешния брой. Преизбраха съветника от БСП с гласовете на 14 от 20-те местни парламентаристи, пише в подзаглавието.

„Само „Атака“ си свали плакатите“– информация с адрес Хасково. Хората на Волен Сидеров съответно са си получили обратно и внесените като депозит 1000 лв. Това съобщиха вчера от общината. Никой от останалите играчи в изборите не е започнал да разлепя агитационните си материали. Едва трима от участниците във вота пък са внесли депозита от хилядарка преди започването на кампанията, разказва „Новинар юг“ днес.

„Стачка: Димитровград остава без 30 влака“– тема от днешния „Новинар юг“.

„Койчева сдаде библиотеката, остава в ОбС“– също заглавие от броя. Директорът на регионалната библиотека Тонка Койчева избра да бъде парламентаристка, за да подпомага културата, разказва вестникът.

Договорено: 1 000 евро за Бръмбъра- тема от 5 стр. в днешния брой.

„Реформата във ВиК сектора закъса, ЕС плаши да спре парите“– акцент за другия всекидневник „Хасковска Марица“. Хасковското ВиК е едно от 4-те в страната, които не са създали водни асоциации с общините. Според управителя на дружеството Петко Стойчев там, където има създадени водни асоциации, те не работят, разказва вестникът.

„Брокери: Сътресения на поземления пазар“– още един акцент от 1 стр. на „Хасковска Марица“ днес. Заради повишеното търсене в последните години, цените скочиха 10 пъти и декар земеделска земя се търгува между 250-400 лв., пише вестникът.

„Четирима загинаха, а трима берат душа след тежка катастрофа“– темата на броя на стр. 4.

На стр. 5 „Хасковска Марица“ днес представя новия Общински съвет на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button