Преса

Преглед на печата – 10 ноември

Преса„Урната раздели братя в Динево“- акцент над главата в днешния брой на в. „Новинар юг“. Демир и Сергей се върнаха от Крит за вота, първият гласува за кмет, втория не го огря. Изборният хаос в хасковското село раздели по конституционни права кръвни братя. Към гурбетчиите в Гърция, които по едно и също време са се завърнали, за да гласуват на 23 октомври, е подходено различно – едните са получили право на вот за местните избори, на другите им е било отказано правото да пуснат бюлетина за кмет в урните, разказва вестникът.

„Модерни кабинети – да ти е драго да си ученик“- водещо заглавие от 1 стр. Така възкликна димитровградският кмет Иво Димов, който заедно с шефа на ОбС Стефан Димитров откри център за 180 бона в езиковата, пише „Новинар юг“ с адрес Димитровград.

„Земеделците на безсрочен протест, Дянков им резнал 460 млн. лв.“- също тема от днешния брой. Безсрочни протестни действия обявяват зърнопроизводителите в региона, съобщава за „Новинар юг“ председателят им Тенчо Тенчев.

„Арестуваха тартор на цигарен канал“- акцент от броя на „Новинар юг“ днес. Йоанис Стратакус-Асоса на свобода срещу парична гаранция от 50 000 лв. Обявеният за национално издирване Филип Митрушев от Пловдив бе арестуван от полицията, а Окръжен съд-Хасково му е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Филип Митрушев се укри след разбиването на мегааферата с цигари отпреди година на ГКПП Капитан Петко войвода, припомня „Новинар юг“.

„Бивша барета замесен в наркоканал“- още едно заглавие от броя. Става въпрос за Жоро Ц., а при случая от 4 април бяха открити и конфискувани 22 кг хероин, пише вестникът.

„Прокуратурата вкара в съда симеоновградската трагедия“- тема от днешния брой на „Новинар юг“. Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт за трагедията в Симеоновград в Окръжен съд-Хасково, съобщи прокурорът Павел Жеков. Обвиняеми са шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал колата си, с която бяха пометени 8 младежи. Шестима от тях загинаха, припомня вестникът.

„Наш рефер свири на араби“- тема от стр. 7.

„НСИ: Заплатите в Хасково- най-ниски в страната“- акцент над главата в другия всекидневник „Хасковска Марица“ с пренос към темата на броя на стр. 4.

„Счетоводители в потрес, натискат ги за шпиони на ДАНС“- водещата тема от 1 стр. Това сериозно нарушава правата и на двете страни в специализираните отношения с клиентите, категорични са юристи, пише „Хасковска Марица“ в подзаглавието.

„Закриха „Напоителни системи“- също акцент от 1 стр. „Съдът развали сделката за библиотеката“- дописка с адрес Свиленград.

„Седмица след вота: Червените в Любимец се изнизаха, инспректор от ДАИ стана зам.-кмет“- водеща тема за 2 стр. Останалите заглавия там: „В Димитровград дадоха снега на местни фирми“, „Яворови дни и читалищен юбилей в Скобелево“, „Икономист пръв сред равни в ОбС Ивайловград“.

„Обвиняемите за трагедията в Симеоновград влизат в съда“- водещо заглавие от 3 стр. „Афганистанци минали границата скрити сред банани“ и „Румънец изгоря с 13 кг кокаин „ала Боевски“- също теми от 3 стр.

„Средномесечното възнаграждение в областния град е едва 456 лв.“- темата на броя на стр. 4.

На стр. 5- „Политика“ интервю с депутата от Синята коалиция Михаил Михайлов: „На България е нужна истинска дясна партия“.

„БФХ прави национална група за девойки старша възраст“- водещо заглавие за спортната стр. 6.

„Фенки тръпнат за Иги Андровски“- акцент от последната стр. на „Хасковска Марица“ днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button