Преса

Преглед на печата – 11 ноември

Вестниците в Хасково на 11,11,11„И лекарите ще стават доносници на ДАНС“ – това е водещото заглавие на вестник Хасковска Марица на 11 ноември. Почти всички професии както и съсловните организации задължени да шпионират и докладват в дирекция „Финансово разузнаване“, уточнява в подзаглавие изданието. От статията става ясно, че почти всички професии както и съсловните организации са задължени от новия Закон за мерките срещу изпирането на пари да докладват незабавно в ДАНС при всеки съмнителен случай. С тези правила агенцията ни налага да бъдем доносници в буквалния смисъл на думата и да работим в условията на диктатура, категорични са местните доктори. Пък и защо точно на ДАНС трябва да докладваме, има си други структури, които се занимават с корупцията, допълват още хасковските медици.

Темата за недоволството на работещите в Спешна помощ от областта, които вчера се срещнаха в Хасково, е застъпена и в двата хасковски ежедневника. Хасковска Марица цитира шефът на Спешна помощ в Димитровград според когото идеята за преминаването на Центровете за спешна помощ към областните болници е пълна импровизация, която допълнително „изръсва“ адреналина.
„Скриха протеста на Бърза помощ зад линейките“ пише вестник „Новинар Юг“. Изданието публикува снимка на служители в Спешна помощ с плакати с надписи „Да бяхте ни попитали“, „Посоката е грешка (но не лекарска)“ и допълва „Шефката на спешните звена в областта им д-р Петя Радева ръкомаха към двама подчинени да потулят плакатите“. Според медсестите и фелдшерите ползи от сливането с болницата ще има само за лекарите.

„Мехмед от Е-80 с пирон като на Шумахер“ е водещата статия на Новинар юг. Става въпрос за 15-годишният Мехмед, ранен при зверската катастрофа в понеделник на Е-80. Той бе опериран вчера от доц. д-р Владимир Ставрев от пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“. Хирургическата интервенция продължила повече от 4 часа, защото с два титаниеви заключващи пирони са били фиксирани последователно лявото бедро и дясната раменна кост, допълва ежедневникът.

„Басейнова дирекция спира хасковски проект за 1 млн.?“, пише още Новинар юг. Реализацията на проекта за изграждане на защитна дига край село Тракиец, която да предотврати опасността от наводнения, е под въпрос, става ясно от статията. За проблема алармира вчера заместник – кметът Нели Станева, която е ръководител на проекта.

„Орфей вече с храм, освещават го днес“, пише в аванс вестникът. Най-големият местен квартал „Орфей“ вече си има православен храм. Параклисът е част от новия жилищен комплекс от затворен тип. Той обаче ще бъде отворен за всички местни миряни. Храмът ще бъде осветен днес – 11.11.11 г. в 11 часа. Художникът Петко Серкенджиев е изографисал стенописите и витражите в параклиса „Св. Мина“ за 75 дни.

„(Само)прострелян иска от безработен 100 хил. лв.“ – заглавие от Хасковска Марица. Дописката разказва за иск срещу безработния димитровградчанин Атанас Шарланов, заведен от доскорошният му приятел Николай Курташки. Той настоява Шарланов да му плати крупната сума за претърпени вреди.

„Театърът и попфолкът – хубави заради Мария Краева“ – статията във „Новинар Юг“ е за хасковската стилистка Мария Краева, която поддържа визията на доста известни личности. Сред тях са актьорите Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Георги Черкелов, Катя Паскалева, Владимир Смирнов, Цветана Манева, Татяна Лолова, Гинка Станчева, Веселин Ранков, Христо Гърбов. През последните десетина години Краева се грижи за почти цялото попфолк съзвездие – Камелия, Глория, Валя и Екстра Нина.

С три спортни теми на първа страница посреща читателите си днес Хасковска Марица. Над челото си печатното издание цитира бащата на най-добрия ни тенисист при мъжете Григор Димитров „Не очаквам общината да инвестира в талантите“.

От друга статия става ясно, че Хасково е с вицешампион по трибой. Това е състезаващият се от 2 години за клуб „Бяла мечка“ Ростислав Петков. Свищовлията е подобрил с цели 7 килограма рекорда на Планетата в многобоя за младежи на световното първенство по силов трибой в Пилзен.

С „Тръшкаме на бадминтон и при малките“ ежедневникът съобщава за Пореден голям успех на хасковската школа по бадминтон. След златото и среброто при момчетата и момичетата до 14 години, с куп отличия се завърнаха и 11-годишните възпитаници на треньорката Петя Георгиева. Малчуганите участваха на първия по рода си турнир за купа „Ген. Людмил Фандъков“ в Пловдив и обраха медалите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button