Преса

Вестниците на 15.11.2011: Кредитор съди съдия-изпълнител за 21 бона

Вестниците в Хасково на 15.11.2011„МРРБ: Дигата до Тракиец се строи по правилата“, пише във водещия си материал „Новинар Юг“. Шефката на Басейнова дирекция – Пловдив би път до Хасково, за да разбере, че проектът за 1 милион лева е изряден, посочва подзаглавието. Писмото от МРРБ е изпратено точно от дирекцията в министерството, която отговаря за управлението на съвместните проекти с Гърция. В него се посочва, че предвид опасността от загуба на средствата по проекта неговото изпълнение не бива да се прекъсва, казва заместник-кметът Недялка Станева.

Публикацията по темата в „Хасковска Марица“ е със заглавие „Басейнова дирекция: Община Хасково да коригира проекта за Олу дере“. В сегашния си вид проектът не отговаря на нормативните изисквания и не може да постигне целта – защита от наводнения. Според вестника това станало ясно на пресконференция, дадена от шефката на Басейнова дирекция Пловдив – Атанаска Тунтова.

„Оправдаха кореспондентката на БНР, съдена от Куйович“ – под това заглавие „Новинар Юг“ съобщава за решението на Софийския районен съд. Процесът срещу Дора Атанасова продължи 3 години, а черногорецът настояваше за 5 000 лева обезщетение, тъй като чрез свои материали журналистката го злепоставила и му нанесла морални щети.

„Кредитор съди съдия-изпълнител за 21 бона“ – заглавието над главата на вестника. Иск за 21 250 лв. срещу частния съдебен изпълнител Калинка Араклиева разгледа вчера Хасковският районен съд. Делото е гражданско и е заведено от Илияс Исламов, който е кредитор. Темида ще се произнесе по случая в предвидения от закона едномесечен срок, пише „Новинар юг“.

„Психиатрите на Теньо Лудия болни и заети“ – заглавие на дописката за буксуващото дело. Заради болна психиатърка и заети нейни колеги от Ловеч вчера за втори път не тръгна делото срещу Теньо Стоилов-Лудия, подсъдим за отвличане и изнасилване на димитровградчанката Светлана И. По делото са призовани 10 свидетели и 4 вещи лица. Трите вещи лица от Ловеч, изготвили комплексната съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на Стоилов, не се явиха. Двама от докторите бяха депозирали вчера писмени молби пред Темида, че не могат да дойдат, защото са служебно ангажирани. Тяхна колежка пък бе представила заверен болничен лист.

„Лекари тръгват по селата, преглеждат безплатно“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Специалисти от хасковската болница по график ще преглеждат по селата в областта. Прегледите ще са безплатни за селяните, а докторите няма да получават бонуси за положения труд. Първи през специалист интернист, офталмолог и УНГ, ще минат жителите на Конуш на 21 т.м. – новина от брифинг на директора на МБАЛ Хасково д-р Славчо Близнаков.

„Награждават данъчни с дългогодишен стаж“, съобщава вестникът на първата си страница. 19 данъчни от Хасково, които имат по 20 години зад гърба си стаж в НАП, ще бъдат отличени навръх професионалния празник на администрацията – 16 ноември. По случай деня на свети Матей те ще получат грамоти. Награждаването им точно тази година не е случайно. Преди 20 години, с Постановление на Министерски съвет данъчната администрация е създадена като самостоятелна структурна единица, уточнява дописката.

„РЗИ отгърмя с актове 3 дами заради пушене“. Така „Хасковска Марица“ озаглавява темата с глобите за пушачи, налагани от здравната инспекция. Инспекторите санкционирали три млади дами в заведение в центъра на Хасково. На вратата на обекта имало табела, която показвала, че вътре не се пуши. Въпреки това младите жени пушели. Сигнал за нарушението е подаден в Здравната инспекция от недоволен гражданин. Инспекторите веднага се отзовали на сигнала, дори си подсигурили полицаи за охрана. При проверката едната от девойките се противопоставила на инспекторите и дори отказала да си покаже личните документи, но тогава се намесили органите на реда.

„Димитровград се поклони на Баташките мъченици“ – духовната тема във вестника. Православни християни от Димитровград се поклониха вчера на иконата на Баташките мъченици, пише вестникът. Светинята, дело на иконописеца Христо Николов, бе донесена в църквата „Св. Димитър“ навръх Коледни заговезни, като предварително бе осветена по време на тържествена служба в Батак. Група от над 80 свещеници и миряни от Димитровград участваха вчера в литургията в църквата „Св. Неделя“ в прочутото с величието и трагизма си от борбите за национално освобождение балканско градче.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button