Преса

Вестниците на 16.11.2011: Калпав проект остави училищни кабинети без парно

Вестниците в Хасково на 16.11.2011„Калпав проект остави четири училищни кабинети без парно“ – водещата тема в „Хасковска Марица“ днес. Четири училищни кабинета в най-голямото школо в община Любимец СОУ „Желязко Терпешев“, ремонтирано по проект за енергийна ефективност, са студени. Те не са свързани към локалното парно, а старите тръби и радиаторите, отопляващи помещението са отрязани, пише вестникът. Абсурдният факт потвърдила и директорката на училището Мария Станкова. Пускането на топло за стаите, изобщо не било заложено в проекта за прилагане на мерки за енергийна ефективност на училището.

„Задигнаха такси изпод носа на шофьора“ – заглавието над главата на вестника препраща към дописка за случката, която се разиграла преди два дни до зеленчуковия пазар в Хасково. Таксиметровият шофьор отишъл да пие вода, а като се върнал жълтият автомобил липсвал.

„Осиновиха бебето Найден“ – изоставеното в началото на октомври в блок на „Лебеда“ бебе вече има семейство. Момченцето, наречено от екипа в Детско отделение на МБАЛ – Хасково Найден, е осиновено и днес ще отпътува заедно с новите си родители. За комисията по осиновяване в областния град не било трудно да намери родители за новороденото от дългия списък, включващ около 3500 кандидати от цялата страна.

Темата е застъпена и в другия хасковски ежедневник – „Новинар Юг“. Заглавието тук е „Осиновиха Найден извън Хасково“. Днес бебето ще бъде с новите си родители, като ще живее извън Хасковска област. Найден не е бил потърсен от биологичните си родители.

„Подписваш за 2, работиш 12 ч.“ – водещата тема във вестника. Ежедневно в Областната инспекция по труда постъпват по няколко сигнала на хора, които са подписали трудови договори за 2, 4 и 6 часа, но реално работят по 8 и 12. Инспекторите документирали сигналите и започвали извършването на проверки по места.Шефът на инспекцията уверил, че служителите му не пропускат нито един от подадените сигнали. Резултатите от проверките обаче не винаги удовлетворяват жалващите се, защото нарушението е трудно доказуемо. Най-честите сигнали за труд извън регламентираното с договор намалено работно време са на работници от шивашките и служители в охранителните фирми. Проблемът е, че проверката няма как да установи на място кога точно е на работа даден служител. Обикновено се установят различни нарушения като липса на графици за разпределение на работното време и правилници за вътрешния трудов ред.

Криминалното заглавие от 3 страница – „Съдят бияч за убийство в Лозен“. Никола Атанасов нанесъл смъртоносните удари на жертвата си. Тримата му авери пред Темида за възпрепятстване на разследването. Обвинителен акт за убийство, извършено по особено жесток начин в любимешкото село Лозен, е внесен в наказателната канцелария на окръжния съд. Това съобщи вчера наблюдаващият случая прокурор Антон Попов. През април т.г. 52-годишният Здравко Томов издъхна след жесток побой в къщата си в Лозен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button