Преса

Вестниците на 23.11.2011: Локомотивите за скрап, жепейците на перона

Вестниците в Хасково на 23.11.2011„Локомотивите за скрап, жепейците на перона“ – водещата тема на „Новинар Юг“ днес е посветена на проблемите в БДЖ. Димитровградското депо се опитва да тегли влака с остаряла техника, и мотриса „Сименс“ сдала багажа. Два локомотива от по 120 тона на тукашното депо вече стават само за старо желязо. Едната от машините е напълно неизползваема след пожар преди 2 седмици край Свиленград. При инцидента няма пострадали машинисти, композицията е била товарна. Вторият локомотив е за скрап заради неотстраними дефекти.

„Бившето ракетно – старчески дом“ – дописката е с адрес Димитровград, където 3 селски казарми трябва да бъдат ремонтирани с европари. Военни имота с отпаднала необходимост ще поиска общината от Министерството на отбраната ако общинските съветници приемат на утрешното си заседание предложенията на кмета Иво Димов. 3 от имотите се намират в селата Воден, Брод и Черногорово. Засега не е ясно как кметството ще се възполва от имотите, които са в лошо състояние, ако те бъдат дадени от военните. Ясни са плановете единствено за имота, намиращ се до парк „Пеньо Пенев“ в Димитровград, който общината иска да превърне в старчески дом.

„Искат смяна на съдилище за вота във Войводово“ – Казуса по отказа за касация на кметския вот в село Войводово разглежда днес Върховният административен съд. Изборът на Илями Бефа се оспорва от претендентката Зоя Миронова (БСП и коалиция). Поводът са 50-те забравени бюлетини, открити в пенсионерския клуб, който на 23 октомври бе изборна секция. В жалбата от името на Миронова се настоява ВАС да върне делото на ново разглеждане в друг съдебен район, след като хасковският административен съд отказа да касира избора.

„Осъдиха общински съветник, набил съселянин в Поповец“ – Наказание за побой отнесе общинският съветник от ДПС в Стамболово Шериф Аптураман. Той бе и в предишния тамошен местен парламент. Хасковският районен съд призна 62-годишният Аптураман за виновен, че е нанесъл лека телесна повреда на 23-годишния си съселянин от Поповец Дениз Али. Разправията между Дениз и Шериф станала на 9 септември миналата година. Според обясненията на пострадалия той бил в лозето си, когато общинският съветник го нападнал.

„Инфекциозното се напълни с бебета“, съобщава „Новинар Юг“. Децата продължавали да постъпват със стандартни есенно-зимни инфекции, които протичат с висока температура, кашлица и непрекъснати изхождания.

„Фирми дължат на хазната 102 млн. лв.“ – водещата тема на „Хасковска Марица“ днес. Фирми от областта дължат общо 102 млн. лв. Огромната сума е натрупана от неплатени данъци и осигуровки, част от нея едва ли някога ще влезе в хазната. 279 са фирмите, които дължат над 5 000 лева, поради което имената им са в Публичния бюлетин.

„Заснемат с GPS липсващия язовир Тракиец“ – Липсващите по документи 8 големи язовира, сред които и „Тракиец“,ще бъдат заснети с GPS и ще им бъдат издадени паспорти, съобщиха от земеделското министерство. Целта на заснемането е да има точни данни за площта на водоемите. Своеобразната фото сесия започва с яз. „Съединение“ край Търговище, на която щял да присъства лично земеделският министър. Данните за язовирите изчезнали след 2006 г., а това лъснало през 2010 г. когато бе закрита Агенцията по хидромелиорация.

„Само д-р Фотев с мерак за Отрпедията“ – така вестникът обобщава липсата на на желаещи да поемат отделението на хасковската болница. Няма специалисти от други градове, които да са се кандидатирали за началници на отделения в МБАЛ – Хасково. За повечето обявени места има само по един кандидат.

„В общежитията „спасиха“ жертви на пътя“ – статията е посветена на демонстрация в обединените ученически общежития. С минута размисъл за живота и смъртта почетоха своите две жертви при пътно-транспортни произшествия учениците. За статистиката Емил и Мелин са само поредните загинали във войната по пътищата. За нас и за техните роднини, те са близки и приятели, за които не можем да повярваме, че ги няма, каза в словото си на честването пом.-директорът на ОУО Наска Ангелова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button