Преса

Вестниците на 28.11.2011: 26 пребити деца, Полиция пази протеста на фермерите

Преса„26 пребити деца от началото на 2011-та“ – тревожната статистика е водещата тема на „Новинар юг“ днес. Доста повече са подадените сигнали, но не при всеки от тях социалните могат да установят реално насилие, казва шефката на отдел „Закрила на детето“ Зара Костадинова. Не всички деца са бити или малтретирани от родителите си. При почти половината инциденти налице е насилие извън семейството – има бити на улицата и в училище.

„Пътна полиция пази протест на фермерите днес“, пише още вестникът. Става въпрос за недоволството на зърнопроизводителите, които днес излизат с техниката си на международния път за Турция. Броят на патрулите на Пътна полиция щял да бъде увеличен заради шествието. Очаква се в него да се включат около 500 машини. Зърнопроизводителите протестират заради орязаните си субсидии.

„Испански гаф по екстрадирането на майстора в свободните боеве“ – „Новинар юг“ продължава да следи делото за екстрадиране на Анатолий Чумак. Троен състав на окръжния съд отложил решението по казуса за молдовеца с румънски паспорт, който бе арестуван на ГКПП Капитан Андреево заради издадена европейска заповед. Чумак е търсен от съдебните власти в Испания, където се сбил със затворника Хуакин Монсанеро. В документите от Испания обаче има разминавания.

„Александрово го огря от магистралата“ – хасковското село получило втора живителна инжекция след като през 2000 година Георги Китов откри прочутата гробница. Сега пък оттам ще минава автомагистрала „Марица“. Репортажът разказва за отчуждаването на земите и единственият човек в Александрово, получил прилична сума за нивите си. Има и прогнози как магистралата може да помогне на селото.

„Стефани с първа евротитла за България при девойките“ – спортната тема е над главата на „Новинар юг“ днес. Едва на 16 години Стефани Стоева влезе в историята на родния бадминтон – стана първата българка, спечелила злато на европейско първенство за девойки, пише в дописката. Хасковлийката вдигна купата, след като победи на финала в Португалия датчанката Джули Фине-Ипсен с 21:11, 21:9. Това беше първа  среща между двете. Благодарение на Стефани българският национален отбор няма да си тръгне с празна кошница от Лисабон. Спортното училище в Хасково също има повод да се радва. Това е първото голямо отличие, спечелено от техен ученик за последните 3 години, след като през 2008-а Григор Димитров стана първият българин с титли от юношеските издания на „Уимбълдън“ и US Open.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button