Преса

Вестниците на 29.11.2011: Смачкаха протеста на земеделците, здравен медиатор задържа ромите в МБАЛ

ПресаПротестът на зърнопроизводителите е темата, която присъства на първите страници на двата хасковска ежедневника. „Смачкаха протеста на земеделците“, пише над челото си „Хасковска Марица“. Все пак „Агропротестът стигна границата“, допълва  „Новинар юг“. С 4 часа се забави протестното шествие на зърнопроизводителите от региона. То трябваше да потегли към южната граница в 11 часа, но това се случи към 15 часа, когато земеделците внесоха малко над 1000 лв. в държавната хазна за винетки за тежките си машини. Забавянето стана заради проблеми между недоволстващите, КАТ и земеделското министерство.

„Искат омбудсман в Хасково“ – водещото заглавие на “Хасковска Марица“.  Петицията е в Интернет от 23 ноември и само за броени дни е подписана от 46-ма души. Тя е качена и във Facebook. Омбудсманът съдейства за спазване правата и законните интереси на гражданите пред органите на местното самоуправление и местната администрация, уточнява изданието и допълва, че омбудсманът се избира и освобождава с мнозинство 2/3 от общия брой на общинските съветници.

„Здравен медиатор задържа ромите в болницата“ – тема от първа страница на „Новина юг“. От няколко седмици Сема Младенова работи с постъпващите в отделенията хора от ромския етнос. Професията е новост в България, но е успешно въведена и е доказала своята ефективност в редица европейски страни, допълва ежедневникът.

Още една здравна тема над челото на вестника – „РЗИ излиза в отпуск, проверките оредяват“. От статията става ясно, че сградата на инспекцията ще опустее през декември, тъй като инспекторите ще са кът в дните, когато се очаква пик на оборотите.

Криминална тема с адрес Димитровград на страниците на „Хасковска Марица“ – „Пребиха и ограбиха Илия Желязов – майстор на мерената реч“. 77- годишният мъж, който е автор на 20 стихосбирки, 2 книги с къси разкази и един роман, е бил зловещо пребит и ограбен преди дни, в дома си на улица „Трети март“ в Димитровград. Желязов, който е трудно подвижен, внезапно е бил навестен от непознати младежи. Те му поискали пари за автомобил на изгодна цена, творецът отказал. Това разгневило нежеланите гости и те внезапно взели да го налагат с юмруци.

„25-годишен бере душа, чупят му главата в бой“
– още една крими новина. Вестник „Новинар юг“ пише за 25-годишния гълъбовец, който е с опасност за живота. Той и негов 32-годишен съгражданин се скарали с двама местни младежи на 23 и 22 години. Постепенно аргументите били изместени от юмруци и ритници. Тежко раненият е получил черепно-мозъчна травма.

„Доброволци даряват книжки на болни деца“
– статията разказва за  Центровете за работа с доброволци в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СОУ „Св. П. Хилендарски“ –  Хасково, които се включиха в Националната инициатива „Дарете час“. Учениците събират детски книжки и играчки, които ще бъдат дарени на децата, лекуващи се в Педиатрично отделение на хасковската МБАЛ, както и на техни връстници от Дневен център „Марина“.

„Хасковска Марица“ честити 55-тия рожден ден на Тодор Кожухаров. Народният певец ще черпи днес за щастлив юбилей. „Славеят на Тракия“ навършва 55 години, а петицата е неговото любимо число.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button