Преса

Вестниците на 30.11.2011: „Областната Узунова заповядала на МВР на хвърчащ лист?“

Преса„Областната Узунова заповядала на МВР на хвърчащ лист?“, пише над челото си днес „Новинар юг“.  От статията става ясно, че областният управител Ирена Узунова е издала заповед до началника на РУП-Хасково Николай Бакърджиев. С нея се отменя заповед на кмета Георги Иванов, отново адресирана до полицейския шеф, с която се иска осигуряване безопасността на пътя по време на състезанието по мотокрос през август. Заповедта на Узунова обаче няма подпис и печат, задължителни атрибути на властта, стана ясно вчера в съдебната зала, когато приключи делото, с което кметът Георги Иванов обжалва съставен акт от полицията заради събитията от август. Решението на съда ще стане ясно до месец.

Протестът на земеделците и днес е на първите страници на двата хасковски ежедневника.  „Земеделско хоро затвори на два пъти границата вчера“, е заглавието във вестник „Новинар юг“. „С димящи скари и хора фермери затвориха границата“, пише „Хасковска Марица“. За веселия си протест земеделците бяха подготвили 600 пържоли и 150 хляба. Близо 350 трактора, които в понеделник тръгнаха от Хасково към границата, бяха паркирани на около километър от Капитан Андреево. Председателят на хасковския съюз на зърнопроизводителите Тенчо Тенчев заяви, че ще се играят хора, защото в бранша не желаят голи извинения, а обещаното от финансовия министър Симеон Дянков.

Новината за смъртта на ветерана от Камбоджа също е намерила място на страниците и на двата хасковски вестника. Той загина вчера при пожар в къщата си до гарата в Хасково. Според неофициална информация Милчо Делчев е заспал пиян с тлееща цигара. Възможно е и пожарът да е причинен от включена електрическа печка, пише „Новинар юг“.

„Между 3 и 11 лв. на място дължат заведения за музика“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Таксата собствениците ще плащат на ПРОФОН. Таксите за магазини, фризьорски и други ателиета са средно 1-2 лв., и се изчисляват на кв. м, според площта. Това съобщиха от организацията, която издава лицензите и която започва разяснителна кампания. Според ПРОФОН тарифите са съобразени с икономическата реалност в страната и са съгласувани с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Министерството на културата и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, и са напълно приемливи.

„Иманяри рушкат крепост с хилти“
е водещата тема на „Новинар юг“. 8 търсачи на съкровища са разбили скален резерв от ХІІ век над Рабово. Те са заловени в началото на ноември. Групата била оборудвана с няколко пробивни машини, захранвани с генератор. Осморката е търсила най-вероятно златно съкровище.

„1/2 Хасково без вода, пробват трети подем“, пише още ежедневникът. Вода няма да има от 8:00 часа днес до 12:00 ч. утре в кварталите „Орфей“ , „Република“, „Възраждане“ , „Дружба“ 1, „Дружба“ 2, „Куба“, „Любен Каравелов“ и „Бадема“.

„Колония от профимайки в Динево“
– още едно от заглавията на първа страница във вестника. „Хасковска Марица“ уточнява, че става въпрос за четири жени от хасковското село.  Интересът към платената приемна грижа в областта все повече нараства, особено в селата, заяви директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Грета Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вая
вая
30.11.2011 11:01 11:01

Г-жа Узунова е добър юрист. Това, което се е получило е по недоглеждане на съответния служител, който трябва да оформи надлежно изходящата кореспонденция. Фактите обаче са налице и документа е стигнал в този му вид в съда.Така, че според мен изводите са два- г-жа Узунова да проверява всички документи преди да потегжлят към адресатите им, а на следващо място да прецени кой служител как си върши работата. Ето затова хората така се настървиха напоследък срещу държавните служители, защото има такива които не си вършат работата а получават немалки заплати и разни други привилегии за които вече всеки научи от медиите.
Г-жо Удунова, стегнете си кадрите, защото не само могат да Ви злепоставят пред хората, но и защото могат да Ви отменят дори и законосъобразни актове / което може само съда да постанови/ поради чиновнически пропуски и грешки.

Back to top button