Преса

Вестниците на 30.11.2011: Двама ХИВ-позитивни в областта за 2011-а

Преса„Бащата на ин-витрото преглежда в Хасково“ – водещата новина на „Хаскоска Марица“.  Доц. д-р Атанас Щерев ще консултира двойки с репродуктивни проблеми в Хасково.  Прегледи ще извършват и други гинеколози от екипа на неговата Специализирана АГ болница в София. Доц. Щерев и д-р Мария Коновалова коментираха вчера заедно с ръководството на МБАЛ – Хасково възможностите за партньорство и съвместна дейност.

„Двама ХИВ-позитивни в областта за 2011-а“, пише другият хасковски ежедневник „Новинар  юг“. Става въпрос за 20-годишен и по-възрастен мъж. Колко точно са заболелите от СПИН в областта, се оказа въпрос с повишена трудност, пише изданието. От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) бяха лаконични: „Хасково не е сред водещите в страната региони по заболеваемост от ХИВ.“ Най-много са случаите през 2011 година в София – 72, Пловдив – 27, Варна – 12 и Пазарджик – 11.

Темата за простреляния толовградчанин е намерила място на първите страници на двата вестника. „Пишман авджия гръмна авера си, вместо прасе“ е заглавието в „Хасковска Марица“. Абсурдната ситуация се разиграла във вторник сутринта.  31-годишен мъж и 56-годишният му приятел, решили да убият няколко от прасетата, които отглеждали. В хода на операцията по непредпазливост 31-годишният прострелял приятеля си, след това подал сигнал в полицията и откарал ранения в болницата. Според лекарите няма опасност за живота на пострадалия, допълва „Новина юг“

„Пускат водата на Хасково до обяд с байпас“
, информира вестникът и уточнява, че последните стари тръби към областния град са били магнати вчера.

„Хасковска Марица“ е отделила място и за националния митинг на КНСБ и КТ „Подкрепа“ вчера, в който се включиха над 400 души от региона. Протестът е срещу пенсионната реформа. В протеста участваха не само синдикални членове. „Новинар юг“ допълва информацията като цитира местното ръководство на КНСБ, което твърди, че няма основание за локална стачка в областта. От синдиката  са пуснали по фирмите блицанкета за проблемите на работещите в региона. Резултатите от допитването ще са ясни до края на следващата седмица.    

„Обявиха нова поръчка за поддръжка на осветлението“ – още едно заглавие от страниците на „Хасковска Марица“ днес. Нова обществена поръчка за поддръжка на уличното осветление, обяви вчера община Хасково, пише изданието. Прогнозната стойност на услугата и тази година е 375 хил.лв. Според предварителните задания на процедурата, основно образуващ фактор при класирането на участници е т.нар. „качествен критерий“, който е с тежест 60 %.

И една спортна новина от страниците на „Новинар юг“ – „Шампионско посрещане за Стефани днес  в Спортното“.  Бадминтонистката, която се прибра късно снощи в Хасково, днес е на училище. С разрешение на ръководството тя ще пропусне първите часове и ще прекрачи прага на голямото междучасие, за когато е насрочена официалната церемония. За първата българка – европейска шампионка до 17 години, са приготвени плик с парична награда и плакет. Европейското злато на Стоева е шестото за новото хилядолетие във витрината на училището, допълва вестникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button