Преса

Вестниците на 07.12.2011: Крастави песове налазиха и центъра на Хасково

Вестниците в Хасково на 07.12.2011„Крастави песове налазиха и центъра“ – водещата тема на „Новинар Юг“ днес. Бездомни кучета, сред които и болни от краста, се появиха пред кметството. Помиярите не бяха агресивни и кротко обикаляха алеите и градинките. Паникьосани майки обаче държаха здраво за ръка децата си и заобикаляха отдалеч малката глутница. От общинското предприятие „Екопрогрес“ информираха, че бездомните кучета не се ловят и извозват. Причината е, че с влизането в сила на новия Закон за защита на животните общините бяха задължени да изградят кучешки приюти. Отварянето на такъв в Хасково обаче бе осуетено от предишния общински съвет. В общината има разработен проект за неговото изграждане. Той отговаря на европейските стандарти за такъв тип съоръжения. Сградата, определена за приют, е в местността Идимирли. Липсата на финансиране и подходящи европейски програми бе причината общината да не може да реализира проекта. В същото време в съседния Димитровград работят по изграждането на международен киноложки център в парк „Марица“. Стойността на съвместния проект с Гърция е 1 млн. лв., той трябва да завърши на 13 септември 2012 г.

„Посякоха 20 в Горското“ – 20 души са били съкратени от работа в Държавното горското стопанско през последния месец. За няколко месеца 60 лесовъди останаха без работа. Чистката се наложила заради свиване на работата на служителите. До началото на съкращенията на щат в Държавното горско стопанство се водили 110 души. Сега заплата от държавата получават 50 човека.

„Българската Коледа“ лекува 6 хасковлийчета, В Регионалната здравна инспекция не знаят колко са болните деца“, пише вестникът днес. Децата са определени от Българската педиатрична организация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива.

„30 свидетели пред съда днес за Черния Великден“ – анонсът за делото за трагедията в града обобщава изминалите месеци от катастрофата. Общо 78 свидетели били призовани по насрочения в три последователни дни процес.

Темата е застъпена и във вестник „Хасковска Марица“. От неговите страници научаваме още, че „Ексмитничар стана шеф на ВиК Симеоновград“.  С нов началник от няколко дни е ВиК Симеоновград. Причината за рокадата е оставката на досегашният ръководител на водното дружество в града край Марица Борислав Шишманов.

„ОДФИ проверява Любимец заради строителство без проекти“ – Да бъде предизвикана проверка от Агенцията за държавна финансова инспекция в община Любимец, решиха единодушно на последното си заседание общинските съветници. Проверката се налага заради лошото финансово състояние на общината и натрупаните задължения в размер на 2,6 млн.лв. Констатирани са нарушения по сключени договори с фирми, извършвали различни дейности, както и проблеми при изпълнение на проекти. Според
заместник кмета Христо Желев, проблемът не е само в проектите, а във финансирането на дейности, за които общината не е имала ресурс да ги разплати. Има строителство, което се е извършвало без проекти.

„Провят изнесен център на Бюрото по труда в Меричлери“ – това ще обсъждат съветниците от бригадирския град на декемврийското си заседание. Това би облекчило големия брой безработни във втория град в общината, на които в условията на криза няма да се налага да пътуват до Бюрото. Ако местният парламент приеме решението, община Димитровград ще трябва да поеме пътните разходи на специалистите.

„ПГЛП с благотворителна акция в Старческия дом“ – по случай Никулден ученици и учители се включиха активно в дарителската кампания за събиране на дрехи, обувки, пакетирани лакомства и коледна украса. Именниците от социалното заведение бяха зарадвани с подаръци, а дамите – с прически.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button