Преса

Вестниците на 09.12.2011: 38 аут от общината заради Дянков

Вестниците в Хасково на 09.12.2011„38 аут от общината заради Дянков“ – водещото заглавие на „Новинар Юг“ днес. Втори път за 2 години режат щатове в хасковското кметство. 15-процентно съкращение на служителите на общинската администрация ще бъде разгледано на последната за 2011-а сесия на местния парламент идния петък. Предложението на председателя на общинския съвет Иван Иванов е мотивирано от писмо на финансовия министър Симеон Дянков от 23 октомври с искане за незабавен анализ на числеността на персонала, чиито заплати се финансират със средства от държавната субсидия или със собствени средства на общината.

„Секскукла ням свидетел на рутенето в Ставри Димитрово“ – заглавието е към снимка от акцията на ДНСК срещу незаконните строежи в митничарското село, на която се вижда манекен. 72 незаконни строежа вече са премахнати в добилото популярност като Веселото село Ставри Димитрово край язовир „Ивайловград“. От издадените 169 заповеди за премахване 123 вече са влезли в сила. До края на месеца трябва да бъдат премахнати общо 25 барбекюта, къщи и стопански постройки. Вчера багер срути двуетажна вила.

Внезапната смърт на бившия председател на Окръжния съд в Хасково Росен Русев намира място в „Новинар Юг“ днес. Заради смъртта на съдията нов магистрат ще гледа от януари процеса срещу хасковския кмет. „Делото „Билла“ започва отначало“ – името на магистрата, който ще гледа процеса, ще стане ясно до няколко дни. След близо година отлагания процесът бе пред финал.

„Изнасилиха 17-годишна, прибраха двама по на 25“ – криминална тема от страниците на вестника. 25-годишен местен жител изнасили жена, която му отказала брак. В местния арест са задържани двама мъже на по 25. Сигнал, че 17-годишна девойка е била насилена, постъпил в полицейското управление от нейната майка. Тя обяснила, че дъщеря й станала жертва на двама мъже, което наложило да бъде освидетелствана от лекар.

„Продават паркинги на половин цена“ – водещата тема на другия ежедневник „Хасковска Марица“. Отлаганият ремонт на безобразни улици в Хасково се прехвърля в строителната програма за догодина. От 3 400 000 лв. на  1 605 500 лв. да бъде намалена цената на паркинга до комплекс XXI век, ще поиска от съветниците кметът Георги Иванов. Причината е, че за имота частна общинска собственост, за които е открита процедура за продажба, няма кандидати. Досега е имало 5 търга, последният е от април т.г. Пропадна идеята за строеж на 6-етажен паркинг, към терена мерак имала  верига хипермаркети. Подобно е положението с паркинга на ул. „Ком“.  Цената за този имот ще бъде намалена от 973 400 на 565 200 лв.  На предстоящото заседание на 16 т.м., съветниците ще трябва да решат дали да продават имотите на всяка цена или да се изчака по – добра икономическа обстановка.

„Тракторите се прибират, 4-ма шофьори глобени“ – По обходни маршрути и с организация от пътната полиция, тракторите на протестиращите зърнопроизводители се изтеглиха от паркинга край Капитан Андреево. 4-ма шофьори обаче са били глобени тъй като тракторите са се качили на магистралата, вместо да вървят по общински пътища.
„Французи проучват ВиК мрежите в региона “ – Анализът на състоянието на ВиК инфраструктурата в областта, както на още 9 региона в страната ще се извърши от  консорциум с лидер Сюрека, Франция. В сдружението влизат още  ЕсЦЕ Франция, Аркадия Инженеринг ООД ,  Хидропроект София ООД. Това стана ясно на подписването на договорите за регионалните генерални  планове за ВиК системите в страната, което се състоя в МРРБ. Договорите са  на стойност 12,3 млн. евро.

„В Микрото спасяват бебета с апаратура от Българската Коледа“ – Близо 300 новородени с проблеми минават годишно през отделението. Бебе, тежащо два килограма, е прието с опасност за живота в  отделението по неонатология –  Хасково. Състоянието на новороденото от  Кърджали е критично, и то е включено към животоподдържаща апаратура. Дежурният екип в микропедиатрията вчера, начело с д-р Красимира Желязкова, следеше сърдечната честота и насищането с  кислород на белите дробове на бебето чрез персонален монитор – дарение от „Българската Коледа“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button