Преса

Вестниците на 12.12.2011: Затварят магазините в гаражи

Вестниците в Хасково на 12.12.2011„Затварят магазините в гаражи“ – водещата тема на „Хасковска Марица“ днес. Отварянето на магазини, офиси и сервизи в гаражи вече ще е невъзможно. Те ще са предназначени само за прибиране на коли. Това предвиждат готвените поредни промени в Закона за устройство на територията. Проектът е публикуван на страницата на строителното министерство. Предназначението на подземни и надземни паркинги и гаражи в съществуващи сгради не може да се променя. В момента, въпреки изискванията на Закона за етажната собственост, никак не е трудно да се отвори магазин в гараж. В същото време хасковлии непрекъснато се оплакват, че не достигат местата за паркиране в жилищните сгради. Така е например в района на „Веспрем“ в хасковския кв. „Орфей“. Там почти всеки гараж в блоковете е превърнат в магазини, ателие и дори заложна къща. В същото време около жилищните сгради буквално не може да се мине заради коли.

„Ставри Димитрово в руини“ – започналото в четвъртък второ бутане на незаконни строежи в т.нар. митничарско село днес е на първа страница на вестника. Още незаконни вили станаха жертва на багерите. Общо 169 са издадените заповеди за премахване на обекти в несъществуващото на картата село.

„Болницата в Любимец с още 10 легла“, пише „Хасковска Марица“. С още десет легла ще разполага болницата в Любимец след Нова година. Така там ще могат да се обгрижват 30 пациенти, информира управителят Иван Радков. Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Любимец е единствената такава в Хасковска област.

„Жалейка за Р. Русев „взриви“ магистратските среди“ – става въпрос за писмо от анонимни колеги на починалия миналата седмица съдия. „Росен Русев бе публично унижен от ВСС, се казва в жалейка за доскорошния председател на Окръжен съд Хасково, разпространена преди дни. Тя е анонимна, но взриви магистратските среди.

„Крум скочи заради спрени влакове“ – водещото заглавие на „Новинар Юг“ днес. Няма с какво да идем на работа в Димитровград и Пловдив, жалват се селяните. 218 жители на селото сложиха подписите се в знак на протест от спирането на влакове от и за Пловдив. Кметът Златка Тенева внесе петицията в местния парламент в Димитровград. В мотивите си хората изтъкват, че се придвижват до работните си места в двата града с влак.

„Станчев върна БСП в тоталитаризма“ – заглавие над глават на вестника, посветено на сациалистическата партия. Трима секретари, нарочени за неудобни се жалват от общинския председател Иван Станчев. Опозицията се надява, че в столицата най-сетне ще чуят техните молби и ще махнат погребалия партията хасковски лидер.

„Отлагат 5 докладни на кмета Иво Димов“. Докладните на кмета не са отхвърлени. Отложихме ги за следващо заседание, защото в тях има неясноти. Трябва да се направят някои уточнения. Има точки, които по своя характер са по-особени и сме ги оставили за следващата сесия. Това каза в петък председателят на общинския съвет Стефан Димитров по повод обвиненията на кмета Димов, че докладните били махнати от дневния ред.

„Почнаха нова масова чистка в митницата“, пише „Новинар Юг“. Чистката започнала в края на миналата седмица. В петък сутринта са пристигнали представители от централата на агенцията и започнали и са започнали да връчват куп заповеди за съкращения. По неофициална информация досега от работа са освободени около 20 митничари.

„Бутилка вода излезе златна на търговец“ – бутилка минерална вода излезе златна на собственик на малък магазин за кафе и напитки в Димитровград. Търговецът е олекнал с 250 лева, защото е продал на клиент бутилка минерална вода без етикет. За трагикомичния случай разказаха от Регионалната здравна инспекция. Инспекторите са посетили магазина и са установили нарушението след подаден сигнал от излъгания клиент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button