Преса

Вестниците на 13.12.2011: Абсурд! Първо плащаш наказателния паркинг, после съдиш ДАА

ПресаНовината, че съдията от окръжен съд Кольо Димитров поема делото „Билла“ е намерила място на първите страници на двата хасковски вестника.  Това стана ясно в ранния вчерашен следобед, след като всички процеси, които са били водени от Росен Русев, бяха преразпределени по случаен принцип. Общо 13 дела, на които Росен Русев е бил докладчик, бяха преразпределени вчера на други магистрати. Очакванията, че ще има масови отводи на съдии по делото срещу кмета, не се оправдават на този етап, пише „Новинар юг“.

„Абсурд! Първо плащаш наказателния паркинг, после съдиш ДАА“ – водещата тема на „Хасковска Марица“.  Собственик на такси е принуден да плати 450 лв. за паркинг за времето, през което колата му е била „арестувана“ заради наложен акт от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Абсурдното в случая е, че таксата се дължи, въпреки че актът на ДАА е отменен от съда. Излиза, че законът е изцяло в ущърб на обикновения гражданин. Излиза, че първо трябва да платиш глоба и после да си търсиш правата в съда, което е абсурдно.  Още по-нелепо е да знаеш всички наредби, по които на някой може да му скимне да те глобява, включително и начините за освобождаване от наказателните паркинги, допълва изданието.

„3 болнични отделения без шефове“ – още едно заглавие страниците на вестника. Без шефове след конкурси остават 3 от отделенията на хасковската болница, съобщи вчера заместник директорът д-р Мариян Запрянов. Недостатъчно добра оценка е получил единственият кандидат за ортопедията д-р Георги Фотев.

„17 потъват заради поплавъци“ – водещото заглавие на „Новинар юг“. Толкова са бензиностанциите в Хасково, които нямат монтирана нивомерна система на колонките. С поплавъци са обезпечени едва 8, те са част от големите вериги. От 1 април бензиностанциите, неотговарящи на изискванията, ще бъдат затворени, а собствениците глобявани до 10 000 лева.

„И Димитровград с профи майки“, съобщава още ежедневникът. След Хасково и в бригадирския град бе обучен професионален приемен родител. Изданието допълва, че почти 90% е сигурно, че от 5 януари на държавна издръжка ще премине Центърът за обществена подкрепа в града. Разработката на центъра бе по линия на ОП „Развитие на човешките ресурси“ на стойност 144 034 лева, припомня „Новинар юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button