Преса

Вестниците на 06.01.2012 г.: Запалиха кола на Кенана, чужденците в Любимец стачкуват

Преса„Без глоби за автоматично закритите фирми“ – водещата тема на „Хасковска Марица“. Никакви глоби няма да плащат собствениците на автоматично заличените от Търговския регистър фирми в края на 2011 г. Това информира вчера регионалният директор на Агенцията по вписвания в Хасково, Станимир Политов. Той категорично отрече ширещите се слухове, че търговците, които не са пререгистрирали фирмата си в края на м.г. и тя е автоматично закрита, ще плащат глоби от над 500 лв. Никой няма да плаща никаква глоба, уточни той.

„56 чужденци гладуват срещу тромава процедура“ – челното заглавие на „Новинар юг“. Гладна стачка доведе до ескалиране на напрежението на специалния дом за временно настаняване на бежанци. Протестът, в който поетапно са се включили 56 от 104-те обитатели, започнал привечер на 3 януари. Имаше проблем, но ситуацията е овладяна и днес (вчера, б.а.) няма гладуващи, заяви пред журналисти Йотко Андреев, началник отдел „Специални домове – Бусманци и Любимец“.

„Подпалиха кола на офис техник в Кенана“, пише нас челото си изданието.  Пожар унищожи напълно лек автомобил „Рено Клио“ вчера сутринта. Версията за умишлен палеж не е отхвърлена. Пламъците обхванали автомобила към 1:20 часа. Возилото, собственост на младо семейство, било паркирано пред дома им във вилна зона Кенана. Вчера криминалисти извършиха повторен оглед. Вчера никой не се нае да каже дали пожарът е за сплашване, или е част от пироманската истерия, обхванала страната.

„Кръщават две деца на брега на Марица“, пише „Хасковска Марица“. Паралелно с ритуала по хвърляне на кръста в р. Марица, протойерей Георги Тодев от църквата „Св. Димитър“ ще извърши светото тайнство за едногодишната Ирина и двегодишния Кристиян. Техните родители са избрали Богоявление, за да кръстят тържествено децата си на брега на реката.  

„100 лв. за извадилия кръста от Марица“, допълва „Новинар юг“.  Председателят на общинския съвет Стефан Димитров ще даде днес 100 лева на онзи, който спаси Богоявленския кръст. Димитров се надява по този начин да повиши конкуренцията сред гмурците, които ще се втурнат да вадят кръста от ледените води на Марица.  До вчера да скочат в реката се бяха записали над 20 души. Мераклиите обаче ще имат възможност да го сторят и минути преди започване на ритуала.

„Светило на ортопедията  преглежда в МБАЛ – Хасково“, информира „Хасковска Марица“.  Това е доц. Румен Кастелов, който е началник на Клиниката по ортопедия и травматология към Университетска болница „Св. Анна“- София. Той ще преглежда в Хасково идния четвъртък – 12 януари. Видният специалист повежда хорото на висококвалифицираните лекари, които ще гастролират в Областната болница.

„Красимир Захариев: Цигуларят използва 3 пъти повече сила от щангиста“
, под това заглавие „Новинар юг“ публикува интервю с диригент на хасковския симфоничен оркестър. Спомням си разговор с бившия национален треньoр по щанги Абаджиев, чиято дъщеря е цигуларка. Той беше си направил експеримент – какво е натоварването на един щангист и на един цигулар солист по време на концерт. Оказа се, че натоварването на цигуларя е 3 пъти по-голямо от това на щангиста по време на състезание, казва Красимир Захариев.    

„Тенисистите почват сезона в Хасково“
– спортна тема от страниците на „Хасковска Марица“. 4 състезатели на ТК „Хасково“ от днес се пускат в квалификациите на държавното първенство по тенис в зала за момчета и момичета до 12 години. Турнирът на тенискортовете в парк Кенана всъщност открива сезона на БФ Тенис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button