Преса

Вестниците на 11.01.2012: Басейнова отряза Хасково. Местят диабетиците

Вестниците в Хасково на 11.01.2012„Басейнова отряза Хасково по проект за 530 000 лева“ – водещата тема на „Новинар Юг“. Общината пропусна реализирането на трансграничен проект с Турция за заустването на реката в с. Малево. Той е на стойност около 530 000 лв. „Причината е, че от Басейнова дирекция не ни издават разрешително за започване на дейностите. Крайният срок по проекта е 16 януари, така че ще го изтървем“, коментира замкметът Недялка Станева. Тя похвали проекта за село Тракиец, където въпреки проливните дъждове отпреди дни не е имало критични ситуации.

„4 вилни зони с ВиК проект за 1 милион лева до юни“ – отново новина с адрес хасковското кметство. 14 000 хасковлии са на път да получат връзка с водопроводната и канализационната мрежа на областния град, до юни общината ще разполага с проект за ВиК и канализационна мрежа на четири от вилните зони на областния град – „Каменец“, „Кенана“, „Изгрев“ и „Орфей“.

„Димитровград: рейсове от новите сектори – в края на март“ – прогнозата, че новата автогара в бригадирския град ще заработи след два месеца е на концесионера. Основната работа вече е завършена, остава да се обособят 120 квадрата пътеки към сградата, трябва да се оборудва и самата автогара.
„Осъдиха 26-годишен за 4 саксии марихуана“ – криминална тема, посветена на присъдата на Тодор Тодоров, който получил 12 месеца условно и 2500 лв. глоба. В дома му са открити 4 саксии марихуана и 2 грама амфетамин.

„Отиде си Генерала на правото“ – тъжната новина е за смъртта на Владимир Дамянов. Прочутият хасковски адвокат е роден на 23 март 1931 г. и има над 51-годишна практика с над 21 000 дела.

„Местят диабетиците за седми път“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“ днес. Диабетиците в Хасково ще се местят за седми път за последните десет години. Договорът на организацията за помещението в бившата Ритуална зала на ъгъла на ул. „Ген. Карцов“ и „Екзарх Йосиф“ е изтекъл и от общината са отказали да го подновят. Все още няма яснота къде ще им бъде предоставено ново помещение. Бележка на вратата на досегашния офис уточнява, че повече информация ще има през февруари. Проблем с офисите си нямали дружествата на инвалидите и слепите, уточнява изданието.

„До 22 евро на дка през 2016 г. за земеделците“ – токлова пари българските земеделци, а колегите им от Германия, например, ще получават по 45- 50 евро на дка евросубсидии. Това станало ясно на вчерашния дебат по бъдещите реформи в общата селскостопанска политика за периода 2014- 2020 г. Родните земеделци очакваха през 2016 г. субсидиите им да се изравнят с тези в ЕС. Те дори поискаха това да стане още през 2014 г. Причината да не се постигне т.нар. изравняване, дори след 2016 г., е че преди присъединяването ни в ЕС субсидиите на хектар са били изчислени според производството и цената на структуроопределящата за страната ни култура, каквато е зърното.

„Семейна ферма се модернизира с 2 млн. лв. по проект“ – отново земеделска тема. Късметлията е Атанас Янчев, чието семейство развива успешен агробизнес в едно от обезлюдяващите села на община Любимец- Васково.

„28 чужденци на обмен в Медицинския“ – хасковският филиал на Тракийския университет бил домакин на международен обмен по проект „Играчките на моите деди“. В продължение на пет дни, 28 участници от седем страни – Турция, Румъния, Германия, Испания, Чехия, Австрия и Полша, ще дискутират по темите за повишаване на образованието на възрастното население в Европа. Всъщност щели да се учат да работят с компютри.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button