Преса

Вестниците на 12.01.2012: Димов смени Петров. Бут на открито, агенцията пас

Вестниците в Хасково на 12.01.2012Смяната на областния координатор на ГЕРБ Иван Петров с Иво Димов е изведена над главите и на двата хасковски вестника.

„Преврат в ГЕРБ, Иво Димов смени Иван Петров“, пише „Хасковска Марица“. Готвят нов шеф за Областната дирекция по безопасност на храните, задават се рокади в полицията, допълва „Новинар Юг“. Според запознати решението за рокадата е взето малко след изборите. Преди Нова година вътрешният министър Цветан Цветанов е предложил на премиера Борисов Иван Петров да бъде отстранен. Причината, според членове на ГЕРБ, е, че не са спечелени изборите в областния град, както и лошата кадрова политика.

„Бут на открито – агенцията пас“ – водещата тема на „Новинар Юг“. Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) са безсилни срещу търговците, които нерегламентирано продават месо на открито по тържищата в региона. Най-често нарушението може да се види по ромските пазари. Почти ежедневно в хасковския квартал „Република“ има маси с търговци, които необезпокоявани продават месо на открито. Това е абсолютно забранено заради липсата на хигиенни условия и опасността от разпространение на болести. Проблемът е, че екипите на ОДБХ са малки по численост и няма как извършват проверки навсякъде, обясняват от там.

„Двама свидетели измъкват Лудия“ – криминалната тема на вестника днес. Шофьор на автобус и контрольор потвърдили версията на Теньо Стоилов-Лудия, че не е отвличал димитровградчанка. Свидетел на защитата се крие, според участници в процеса. Човекът е охранител от общинската фирма за опазване на обществения ред и, според доклад до съда, не е бил открит, въпреки че трудовото му досие фигурира във фирмата. Теньо Стоилов е обвинен в отвличане и изнасилване на 26-годишна димитровградчанка и държавното обвинение ще иска доживотна присъда.

„Рентите в областта сред най-ниските, а не ги плащат“ – водещата тема на „Хасковска Марица“ е посветена на земеделието.  Арендатор на земята ни не е платил рента за 2 години, а не можем да го открием. За това се жалва семейство Теневи от Стамболийски. Старците имат наследствени земи в харманлийското с. Лешниково, които през 2008 г. дали на арендатор . За 25 дка те получили по 500 лв. на година – за 2008 и 2009 г. За следващите 2 години обаче нищо не взели. Възрастните хора не са наясно дали сключеният договор е за наем или аренда, но са сигурни, че не са правили нотариална заверка. Сега се канят да водят дело. Случаят е показателен за това какво се случва със земеделските земи у нас, повечето от които са собственост на възрастни хора, пише вестникът.

„Бивш съпруг простреля близък на жена си“ – крими новината е с адрес Харманли. 42-годишен мъж е прострелян с пистолет „Байкал“ в областта на бедрото и пикочния мехур след скандал в Харманли. Инцидентът станал на улица „Клокотница“ вчера около 13:30 часа.

„НАП дава кодове за проверка на договори и осигуровки“ – всички жители на областта вече могат да подават заявление за персонален идентификационен код,с който да проверят трудовите си договори и доходите,на които работодателите ги осигуряват. Заявлението се подава в салона за клиенти в офиса на НАП в Хасково. Образецът на Заявлението вече е публикуван в сайта на приходната администрация и може да бъде разпечатан от там. Издаването на идентификационния код става за броени минути.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button